Alle vestigingen van dbieb zijn t/m dinsdag 20 april gesloten. Voor vragen over onze dienstverlening tijdens de sluiting verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

dbieb Hurdegaryp sluit per 1 januari

Gepubliceerd op: 15 december 2020 17:28

Het bibliotheekwerk in de gemeente Tytsjerksteradiel staat voor een grote verandering. De belangrijkste ontwikkeling is dat de vestiging in Hurdegaryp gaat sluiten. Hoewel de officiële sluitingsdatum 1 januari 2021 is, heeft de lockdown van 14 december ervoor gezorgd dat de deuren al per direct zijn gesloten. Deze pijnlijke keuze is het gevolg van een structurele bezuinigingen op het bibliotheekwerk in de gemeente Tytsjerksteradiel. De bibliotheek als meest openbare plek voor stad en dorp zal door veel inwoners als een gemis worden ervaren.

Veelgestelde vragen
De sluiting van dbieb Hurdegaryp roept ongetwijfeld vragen op. Bijvoorbeeld over de reden van de sluiting, maar ook over het inleveren van boeken. Op deze website is daarom een pagina ingericht met antwoorden op veelgestelde vragen. Ook wordt de alternatieve dienstverlening toegelicht. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen en tips&gedachten te delen met dbieb.

Bezorgservice
Verdwijnt dbieb daarmee volledig uit Hurdegaryp? Zoals het er nu naar uitziet verandert de verschijningsvorm van dbieb. In 2021 staat dbieb in Hurdegaryp weer klaar met:

  • Een gratis boekenbezorgservice aan huis
  • Een boekencollectie en activiteiten voor de jeugd op de scholen in Hurdegaryp
  • Gratis e-books en luisterboeken via de Online Bibliotheekapp
  • Een warm welkom in dbieb Burgum en dbieb Gytsjerk

Doarpsbelang Hurdegaryp en dbieb onderzoeken samen de inrichting van een ontmoetingsplek in het dorp. Een plek voor inspiratie, ontmoeting én om boeken af te halen.

Inlevermomenten
Na de lockdown kunnen geleende materialen nog de hele maand januari worden ingeleverd in dbieb Hurdegaryp. Op maandag- en woensdagmiddag van 13.00-17.00 uur gaat dbieb open om dit mogelijk te maken. Vanaf 1 februari 2021 kunnen boeken worden ingeleverd in één van de andere vestigingen van dbieb. Leden hoeven zich niet te haasten met het terugbrengen van boeken; alle uitleentermijnen zijn verlengd tot 16 februari. Wie niet in de gelegenheid is om om langs te komen op de genoemde data of in één van de andere vestigingen, kan contact opnemen met de klantenservice voor een oplossing op maat.

Meer info
Kijk op de pagina met meestgestelde vragen voor aanvullende informatie en nieuws. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.