Feest in dbieb Leeuwarden!

Gepubliceerd op: 17 maart 2018 10:30

belastingdienst en dbieb

dbieb in de Blokhuispoort is alweer een tijdje open, maar op zaterdag 24 maart vieren we een officieel openingsfeest voor iedereen van 0 tot 100!

Feest!

Een feestelijke dag met voor ieder wat wils. Muziek, poëzie, verhalen, rondleidingen en kinderactiviteiten. Een presentatie van onze cursussen en spreekuren, een informatiemarkt en meer! En natuurlijk serveert Café de Bak de hele dag verse koffie en een smakelijke lunch! Kortom: dé uitgelezen kans om dbieb te ontdekken. Globaal ziet het programma er tussen 11.00 en 17.00 uur als volgt uit: 

Podium 

Vanaf 12.00 uur luister je in een tent op het voorplein naar muziek. Van rap tot levenslied. Van Marco TC en Kuo Weh Ho tot Ninah Tiemersma en Dirk Geerdink.

Jeugd

Speciaal voor de jeugd is er ’s ochtends een leuke voorstelling en ’s middags word je prachtig geschminkt. Neem ook een kijkje in de Werkplaats om te experimenteren met LEGO®, robots en film!

Verhalen

Wie luistert er nu niet graag naar verhalen? We hebben daarom schrijvers uitgenodigd die over hun eigen boek gaan vertellen. Luister naar Carolyt Koops over haar familielid dat in 1847 in de Blokhuispoort is overleden. Of naar Cor Eppink die vertelt over zijn ervaring met schuldsanering. Naast schrijvers hebben we ook een verhalenverteller. Hein de Graaf vertelt zijn verhaal dat is opgenomen in het project DNALWD2018 - een kunstwerk van verzamelde verhalen van mensen uit of over Leeuwarden.

Blijf vragen

Durf jij te vragen? Op de eerste verdieping kun je een praatje maken met specialisten die regelmatig spreekuur houden in dbieb. Bijvoorbeeld over geld- en juridische zaken, belastingen & toeslagen en vrijwilligerswerk.

Vertel zelf je verhaal

Onder de trap in de centrale hal nodigen Leen een Fries en het community-art project DNALWD2018 je uit om je eigen verhaal te vertellen.  

Taxatie

Heb je een bijzonder boek, oude bijbel of kaart en wil je weten wat de waarde er van is? De taxateur bekijkt het graag. Je vindt hem de binnentuin op de begane grond.  

dbieb digitaal

In de Kraak vind je allerlei informatie over de computercursussen, digitale spreekuren en ebooks van dbieb.

De Werkplaats

Ken je de Werkplaats al? In deze knalgroene ruimte kun je je handen uit de mouwen steken. Doe je mee met LEGO, robots en filmen? En waarom is deze ruimte eigenlijk groen?

Rondleidingen

Er is van alles te ontdekken in dbieb. Ga je mee voor een rondleiding?Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk, zonder reservering.

Of je nu wel of niet lid bent van dbieb, iedereen is welkom! Klik hier voor meer informatie.