Nieuw in dbieb: Het Huis Dat Met Je Hersenen Speelt

Gepubliceerd op: 21 januari 2020 14:55

Het Huis Dat Met Je Hersenen Speelt

Sinds kort heeft dbieb een nieuwe huisgenoot: Het Huis Dat Met Je Hersenen Speelt. Op 30 januari opent Burgemeester Buma het huis met een dappere (virtuele) sprong in het diepe.

     

Het Huis Dat Met Je Hersenen Speelt is een plek waar je brein spannende en leuke dingen kan meemaken. Als je echt even tijd en aandacht besteedt in Het Huis Dat Met Je Hersenen Speelt dan kom je er zelfs een beetje gelukkiger naar buiten dan je naar binnen kwam. Het is een speeltuin voor iedereen die nieuwsgierig is naar de combinatie van psychologie en nieuwe technologie.

Het Huis is een onderdeel van een Blue-zone project. Blue-zones zijn plekken op aarde waar mensen opvallend gezond en gelukkig zijn en Friesland is hard op weg zich te ontwikkelen tot zo’n blue-zone. Hoe mooi is het dat de dbieb een plek is geworden waar naast kennis ook uitleenbare gezondheid te ervaren is?

Bluezones anno 2020 kunnen niet zonder hightech en dat is precies wat er in het Huis Dat Met Je Hersenen Speelt voorhanden is: moderne psychologische breinkennis gekoppeld aan moderne techniek (zoals virtual reality en realtime stressmeting). Wanneer bezoekers de reeks van verschillende elementen in het huis ervaren, voelen ze zich nadien daadwerkelijk een beetje gelukkiger, opener, speelser en meer verbonden.
Wil je zelf ook eens een virtuele sprong in het diepe ervaren? Kom dan eens langs op vrijdagmiddag van 13.00-17.00 uur of op zaterdag van 11.00 – 16.00 uur, in de Werkplaats in dbieb.

Meer weten? www.hersenhuis.nl