Kinderboekenweek 2019: reis mee

Gepubliceerd op: 17 september 2019 09:34

kinderboekenweek

Van 2 t/m 15 oktober is het weer Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is ‘Reis mee!’ en daar is heel wat over te vertellen. Er zijn veel mooie boeken verschenen over reizen met de meest wondelijke voertuigen en die worden extra uitgelicht! Daarnaast kunnen kinderen in dbieb kijken naar twee voorstellingen en meedoen aan workshops. Niet de bestemming staat centraal maar het vervoer daarheen.

Reis je mee met LEGO WeDo?

Een superleuke workshop waarbij je spelenderwijs leert programmeren met de voertuigen van LEGO WeDo. Ga je mee de ruimte in? Bouw dan eens samen een satelliet of een maanrover. Of blijf je liever op aarde? Kies dan eens voor het ‘zware werk’ en bouw een vrachtwagen of een vorkheftruck.
Zo 6 oktober, 14.30-15.30 uur, bieb Leeuwarden, vanaf 8 jaar, gratis, meld je hier aan.
 

Voorstelling Tim op de tegels

Deze energieke en humoristische voorstelling vertelt het verhaal van Tim en zijn vader. Terwijl Tim bovenop een stapel stenen zit, maakt hij samen met zijn vader een spannende reis door de stad. Al tekenend en spelend geeft acteur Kees de Boer het jonge publiek volop de kans om te reageren op alles wat er op het podium gebeurt. Na de voorstelling kunnen de kinderen meedoen aan een tekenactiviteit. Daarnaast is Boekhandel Burgum (tussen 14.30-16.30 uur) aanwezig met de mooiste kinderboeken!
wo 9 oktober, 15.00-15.45 uur, de Pleats Burgum, 5-9 jaar. toegang € 4,50. Kaartjes haal je hier.
 

Voorstelling Reis mee met Lot Lohr

We gaan op reis door verhalenland! Met de trein, de auto, de fiets, de step, een vliegtuig of zelfs met een raket. Of we doen alsof we Klein Duimpje zijn en gaan op stap met onze Zeven Mijlslaarzen! Of als heks en dan reizen we met… een bezem!
Samen met Lot Lohr maak je een spannende reis. Lot is een bekend gezicht uit Sesamstraat en maakt al jaren prachtige voorstellingen. Na de voorstelling kunnen de kinderen zichzelf met de green screen techniek op de foto zetten met hun favoriete voertuig uit een mooi boek. Daarnaast is Kinderboekwinkel De Toverlantaarn (tussen 14.30-16.30 uur) aanwezig met de mooiste kinderboeken!
vrijdag 11 oktober, 15.00-15.45 uur, dbieb Leeuwarden, 5-9 jaar. toegang €4,50. Kaartjes haal je hier.
 

LED’s fly

Droom jij wel eens van een verre reis? Een echt verre reis, naar een ander universum? Reis in deze workshop met ons mee naar de ruimte en bedenk je eigen ruimtevaartuig. Maak een stoere kaart met echt werkende LED-lampjes! 3,2,1 and… lift off!
Zondag 13 oktober, 14.30-15.30 uur, dbieb Leeuwarden, 8-12 jaar. Gratis. N.B. deze workshop is volgeboekt.

 

Over de Kinderboekenweek

kinderboekenweek

De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en vindt van woensdag 2 t/m zondag 13 oktober plaats. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van ten minste € 10,- aan kinderboeken. Dit jaar schreef Anna Woltz het Kinderboekenweekgeschenk. Het Prentenboek is dit jaar geschreven door André Kuipers, met illustraties van Natascha Stenvert. Tijdens de Kinderboekenweek is het prentenboek voor € 7,25 in de boekhandel te verkrijgen.  

Bekijk ook onze pagina met  leuke boeken, e-books en video's over reizen.