Alle vestigingen van dbieb zijn t/m dinsdag 9 februari gesloten. Voor vragen over onze dienstverlening tijdens de sluiting verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

Volop jeugdactiviteiten tijdens de Kinderboekenweek

Gepubliceerd op: 10 september 2020 15:50

kinderboekenweek 2020

Van 30 september tot en met 11 oktober is het Kinderboekenweek. Dit jaar staan de tien toffe dagen in het teken van geschiedenis. Onder het motto En toen? organiseert dbieb verschillende jeugdactiviteiten waarbij kinderen ‘terug in de tijd’ gaan.

Activiteiten
Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar zijn er tijdens de Kinderboekenweek verschillende activiteiten. Zo kunnen avontuurlijke kinderen op expeditie door dbieb. Of stap in de wereld van holbewoners en ridders aan de hand van een interactieve tentoonstelling. Wil jij andere kinderen over 10 jaar andere kinderen een kijkje geven in hoe jouw leven er nu uitziet? Doe dan mee aan de workshop ‘Bouw je eigen tijdcapsule’. Daarnaast zijn er verschillende online en offline voorstellingen.

Bekijk alle jeugdactiviteiten tijdens de Kinderboekenweek

Leesplezier
De Kinderboekenweek is een prachtig moment om kinderen te activeren rond het lezen van kinderboeken. Ze leren zich concentreren en verdiepen en het thema van dit jaar nodigt ze uit om dingen met kinderboeken te gaan doen. We prikkelen fantasie en nieuwsgierigheid door tijden van lang, heel lang en superlang geleden te laten leven. De (voor)leesboeken zijn het hele jaar te leen bij dbieb.

En toen?
Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Kinderen kunnen spannende verhalen lezen over ridders, zich verplaatsen in oorlogstijd of van alles te weten komen over de Oudheid. Er is geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!  

flatkat