meet je bloeddruk in dbieb

Gepubliceerd op: 8 mei 2019 16:45

Van 3 t/m 8 juni kun je in dbieb je bloeddruk laten meten. Gratis! De Hartstichting plaatst in die week een meetpunt in dbieb, waar iedereen zonder afspraak een meting kan laten doen.

Het is belangrijk om de hoogte van je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op een hart- of vaatziekte. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een hartinfarct, beroerte of hartfalen. Daarom roept de Hartstichting op regelmatig de bloeddruk te (laten) meten, zodat je – als het nodig is - maatregelen kunt treffen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. dbieb ondersteunt deze oproep van de Hartstichting. 

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 2 op de 5 niet dat zij een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders.

Dat de Hartstichting kiest voor een meetpunt in dbieb, is logische keuze. Informatie, activiteiten en cursussen van dbieb inspireren mensen om kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Mensen bewust maken van het belang van een goede gezondheid past hier prima bij. Wie zichzelf goed kan redden en een goede gezondheid heeft, kan zich beter redden in de maatschappij. De bloeddrukmetingen van de Hartstichting sluiten hier goed op aan.

De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Je ontvangt ook concrete tips en adviezen over wat je zelf kunt doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden. Wil je meer lezen, kijk dan op www.hartstichting.nl.