nationale voorleesdagen

Gepubliceerd op: 2 januari 2018 10:00

De Nationale Voorleesdagen zijn dit jaar van 24 januari t/m 3 februari. Ook dit jaar is het voorleesontbijt de aftrap voor het grote voorleesfestijn. Bekende én onbekende Nederlanders doen er aan mee.

Politici, burgemeesters, sporthelden, columnisten, actrices, presentatoren, zangers, rappers, voetballers… Iedereen kan voorlezen! Tijdens de Voorleesdagen wordt nogmaals benadrukt hoe belangrijk (voor)lezen is voor de taalontwikkeling van kinderen. Maar in de eerste plaats is voorlezen natuurlijk harstikke leuk! Want door voor te lezen uit de mooiste prenten- en voorleesboeken worden herinneringen voor het leven gemaakt…

In het hele land zijn veel activiteiten rond het Prentenboek van het Jaar: Ssst! de tijger slaapt geschreven door Britta Teckentrup. In de bibliotheken in Hurdagaryp, GrouLeeuwarden en Gytsjerk wordt voorgelezen en vinden diverse activiteiten plaats rondom het thema van het voorgelezen boek! 

Alle kinderen tot 7 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek ontvangen een vingerpopje van het Prentenboek van het Jaar, zolang de voorraad strekt. De website van de Nationale Voorleesdagen is beslist een bezoekje waard. Zo vindt u er de prentenboek top 10 en handige voorleestips.