Nederland Leest 2018

Gepubliceerd op: 17 augustus 2018 11:30

Nederland Leest 2018

De jaarlijks leescampagne van de Nederlandse bibliotheken heeft dit jaar het thema VOEDING. Omdat wij zijn wat we eten. Voeding, als basis van ons bestaan. Bron van energie, voedsel voor ons lijf en onze ziel. dbieb pakt dit jaar uit met de Literaire Dis, samen met Café de Bak. Onder het genot van een 4 gangen-menu krijg je – in de vorm van een aantal performances - geestelijk voedsel opgediend.

Gratis geschenkboek

De hele maand november ligt een kakelvers geschenkboek voor je klaar in dbieb. Exclusief voor de bibliotheek geschreven. Een heerlijk geschenk vol sappige verhalen, verfrissende passages en een zoete afsluiter.
 

Programma


Literaire Dis

Avondvullend programma met verhalenvertellers, rappers, tekstdichters, singer-songwriters en andere performers. In café de Bak en in dbieb –tussen de boeken- geniet je van een 4-gangendiner, samengesteld door Willem Schaafsma. Intussen word je vermaakt met ‘food for thougth’. Bijzondere verhalen in een bijzondere setting.
za 17 nov, 19.00-22.30, € 38,50
dbieb Leeuwarden en Café de Bak

meer informatie en boeken

Wereld van wijn en water
Zes wijnen bespreken én proeven, etiketten lezen, wijn&spijs combineren... Allemaal op- en aan het water op bijzondere schepen. Santé!
do 8 en 22 nov, 13 dec, 19.45-22.30,
op diverse schepen in en rond de museumhaven Leeuwarden
docent: Suzanna Markusse

Meer informatie en boeken

Over fermenteren
Een van de manieren om je oogst op een lekkere manier voor de winter te bewaren is fermenteren. Olijven, zuurkool, augurken en ingelegde citroenen zijn bekende voorbeelden. Kom kijken en proeven hoe dit in zijn werk gaat! i.s.m. de Zadenbibliotheek Fryslân.
vr 9 nov, 14.00-16.00 uur
in de hal van dbieb, gratis toegang
Door: Tine Sietsma

Meer informatie