Alle vestigingen van dbieb zijn vanaf donderdag 19 november weer open. Voor vragen over de onze dienstverlening en de Coronarichtlijnen verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten en spreekuren gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

Nieuwe app voor e-books en luisterboeken

Gepubliceerd op: 23 juli 2020 11:36

online bibliotheek app

Bij de online Bibliotheek krijg je toegang tot een wereld aan kennis. Met de apps van de bibliotheek geniet je van de mooiste e-books en luisterboeken. Waar je maar wilt, wanneer je maar wilt. Binnenkort wordt één nieuwe app gelanceerd, waarmee je zowel e-books als luisterboeken kunt lezen en luisteren. Deze nieuwe app vervangt de LuisterBiebApp en de e-booksApp. In de nieuwe app is de lees- en luisterervaring van een e-book of luisterboek verbeterd en is het zoeken, vinden en luisteren van titels eenvoudiger.

De eerste versie van de nieuwe online Bibliotheek-app (de BETA-app) wordt op dit moment getest door medewerkers van de bibliotheken. De nieuwe app is dan wel klaar maar ‘in het echt’ kom je natuurlijk altijd nog dingen tegen. Daarom deze testfase. Als alles goed gaat, gaat op 1 september de nieuwe online Bibliotheek-app (én het volledig nieuwe platform achter de online Bibliotheek) écht live.

Alle leden van dbieb worden door de landelijke organisatie van de online bibliotheek benaderd om over te stappen naar de nieuwe app, of om voor het eerst gebruik te maken van de app. In de overstapfase zijn zowel de nieuwe als de oude apps nog gewoon te gebruiken. De overstap verloopt geleidelijk.

Meer weten? Wil je nieuwe app alvast testen? Kijk op de pagina van de online bibliotheek voor meer informatie en antwoorden op veel gestelde vragen.