Alle vestigingen van dbieb zijn t/m dinsdag 20 april gesloten. Voor vragen over onze dienstverlening tijdens de sluiting verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

Denk mee over een online ontmoetingsplek

Gepubliceerd op: 12 november 2020 10:39

Meepraten over een online ontmoetingsplek, onder het genot van een pizza? dbieb zoekt jonge mensen tussen de 18 en 24 jaar die warmlopen voor een online pizzasessie op 9 december van 17.00-19.00 uur.

De aanleiding is het project ‘Third Space’, dat als doel heeft om een online plek te maken voor ontmoeting, verbinding, verhalen, leren en informeren. Diverse bibliotheken doen mee en da’s niet gek; een bibliotheek is immers bij uitstek een plek voor ontmoeting en uitwisseling van kennis en inspiratie. Je volgt de online pizzasessie gewoon thuis, vanachter je eigen laptop. De pizza wordt bij je thuisbezorgd.

Over Third Space
Binnen het project wordt onderzocht op welke manier communities met elkaar in contact willen blijven. Communities zijn er in allerlei vormen, grootte, doel en samenstellingen en ze hebben veelal één ding gemeen: een gemeenschappelijke interesse of doel. Hiervoor zoeken leden elkaar op en wisselen van alles uit. Informatie, bestanden, video’s, inspiratie, interessante artikelen of events en ga zo maar even door. Er zijn natuurlijk al diverse platforms. Het kan best zijn dat deze volstaan, maar misschien ook niet. In dat geval is het ontwikkelen van een nieuw platform misschien de beste optie. Hierover gaan we graag in gesprek met de (potentiële) gebruikers. dbieb kiest hierbij voor de groep tussen 18 en 24 jaar.

Meld je aan
Ben jij tussen 18 en 24 en vind je het leuk om een bijdrage te doen? Praat dan mee! We kunnen je hulp goed gebruiken. We willen graag met je praten om te ontdekken hoe je graag online andere mensen en communities ontmoet en op welke manier dbieb er voor je kan zijn. Doe je mee? Mail dan Amerens: a.leegstra@dbieb.nl