opening heit en mem café

Gepubliceerd op: 20 april 2018 12:23

Onder het genot van koffie, thee, ranja en cake opende vrijdagochtend 20 april wethouder Fokkema in het bijzijn van zo’n twintig kinderen en hun (groot)ouders het Heit en Mem café in dbieb Burgum.

De bibliotheek is de nieuwe locatie van het Heit en Mem Café. Na de opening genoten de kinderen van een prachtig poppenkastverhaal van Eriks poppenkast. Het Heit en Mem Café is er voor alle ouders met kleine kinderen die het leuk vinden andere ouders te leren kennen en informatie uit te wisselen over opvoeding, ontwikkeling en ouderschap. Tijdens deze ochtenden wordt er op een ontspannen manier gepraat over de dagelijkse zaken waar je als (groot)ouder of verzorger mee te maken krijgt. De kinderen kunnen lekker spelen met het speelgoed van de speel-o-theek, terwijl de ouders genieten van een kopje koffie of thee.

Het café is elke derde vrijdag van de maand, behalve in de zomervakantie, van 9.30 tot 11.30 uur. Iedere editie heeft een ander thema, zoals binnenkort kinder-EHBO en eerste hapjes. Het Heit en Mem Café is gratis toegankelijk.

Helena Ytsma en Julia Benedictus, beiden moeder van twee kinderen tussen nul en vier jaar, organiseren de ochtenden in samenwerking met welzijnsorganisatie Kearn en het consultatiebureau Burgum van GGD Fryslân. "Andere Heit en Mem Café's zijn ook vaak te vinden in bibliotheken," vertelt Julia Benedictus over de verhuizing. "Deze nieuwe locatie is midden in het centrum. Dat maakt het wellicht makkelijker voor ouders om eens binnen te lopen", verwacht ze.