dbieb gaat stapsgewijs weer open

Lees meer in de antwoorden op de veel gestelde vragen.

Popronde

Gepubliceerd op: 11 september 2019 08:54

De Popronde is al 25 jaar een begrip in Nederland. Na de aftrap in Nijmegen reist de ronde in 12 weken door 41 steden. Op 20 september is Popronde in Leeuwarden. In de hele stad treden die avond zo’n 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op bij een twintigtal podia. Ook dbieb opent haar deuren voor twee opkomende artiesten: rapper-songwriter Ben Forte en singer-songwriter Aidan & the Wild.

Etalage voor nieuwe popmuzikanten

De Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. Van Leeuwarden tot Middelburg, van Venlo tot Alkmaar en van Deventer tot Den Haag, geen stad is veilig! In elke stad treden op één avond circa 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op bij een twintigtal podia. De deelnemende podia zijn cafés, galeries, theatertjes, platenzaken, kerken en clubs in het centrum van een stad. Eén avond in het jaar zijn zij de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten en is het centrum het festivalterrein.

Showcasefestival

Het publiek kan gewapend met een programmaboekje van act naar act 'zappen'. De bands die spelen zijn afkomstig uit heel Nederland en krijgen met de Popronde de mogelijkheid zich te presenteren voor publiek, pers en programmeurs van plaatselijke podia en festivals. Popronde is een kweekvijver en het festival is een opstap naar zalen en festivals buiten de eigen regio, naar een groter publiek en naar een mooie carrière in de muziekbusiness.

De Popronde is in elke stad gratis toegankelijk. 

dbieb 20.30 – 21.15 uur Ben Forte

dbieb 21.45 – 22.30 uur Aidan & the Wild

Meer lezen.

Bekijk het gehele programma op www.popronde.nl/steden/leeuwarden.