Silke en Eliza winnaars regionale finale Read2Me!

Gepubliceerd op: 29 maart 2018 08:54

In een spannende regionale finale streden 8 kandidaten om een plaats voor de provinciale ronde.

De voorleeswedstrijd voor brugklassers werd 26 maart gehouden in de bibliotheek van Grou waar zich zo’n 40 toeschouwers hadden verzameld om de 8 kandidaten aan te moedigen.

De kandidaten lazen ongeveer 5 minuten voor uit hun boek. Zij vertelden eerst kort iets over zichzelf en over het boek en dan lazen zij het door henzelf uitgekozen fragment voor.

Nadat alle finalisten hadden voorgelezen, had de driekoppige jury de zware taak om een winnaar uit te roepen. De jury, bestaande uit Willy Bouma (oud collega), Mariëlle Denters (docent beeldende vorming) en Margriet Groustra (leesconsulente op scholen) stond voor een moeilijke opdracht.

Rond 20.30 uur werd door de juryvoorzitter bekend gemaakt welke twee voorlezers door gaan naar de provinciale ronde op 18 april in Leeuwarden (Neushoorn) Dat zijn: Silke Loorbach van csg Comenius en Eliza van der Tuin van cg Beyers Naudé.

De winnaar van de provinciale ronde  gaat door naar de landelijke finale op 26 mei waarin winnaars uit heel Nederland zullen strijden om de beste voorlezer uit de brugklas van heel Nederland te worden.

De muzikale omlijsting werd dit jaar verzorgd door singer-songwriter Judy Fires, die met haar muziek en zang het publiek vermaakte.

De Friese bibliotheken en Bibliotheekservice Fryslan kijken terug op een zeer geslaagde wedstrijd Read2Me! Door de scholen is het initiatief ook met groot enthousiasme binnengehaald. Volgend jaar wordt de wedstrijd dus zeker weer georganiseerd!