start leesgroep filosofie in dbieb

Gepubliceerd op: 23 augustus 2019 12:01

start leesgroep

Hou je van filosofie en wil je hierover lezen en inspirerende gesprekken voeren? Op donderdag 26 september om 19.00 uur is er een informatiebijeenkomst over de oprichting van een nieuwe leesgroep met het thema ‘filosofie’. De informatiebijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia, samen met dbieb.

Landelijk zijn leesgroepen enorm in opmars. Steeds meer mensen vinden het prettig om samen met anderen over filosofie te praten en het aantal leesgroep neemt dan ook flink toe. Een veel gehoorde opmerking is dat een leesgroep je inspireert om meer te lezen. Het praten over boeken biedt een meerwaarde en is bovendien een leuke manier om mensen te ontmoeten.

Leidraad voor de groepen is een lijst van boeken over filosofie, opgesteld door filosofen. De groep bespreekt 6 à 7 boeken per jaar aan de hand van leeswijzers met vragen, die het gesprek structuur geven.

Praktische informatie
Wie belangstelling heeft voor de nieuwe leesgroep is welkom op 26 september om 19.00 in dbieb Leeuwarden. De bijeenkomst is gratis en vrijblijvend. Na een informatief gedeelte worden er praktische afspraken gemaakt met mensen die in de nieuwe leesgroep willen stappen.

Je kunt je aanmelden bij de ambassadeur van Stichting Senia. Meer info en een link voor aanmelding is te vinden op www.dbieb.nl/leesgroepen