Er was misschien eens

Kamiel de Bruyne

7-9-2021 Tip van Akkerins

20 verhalen die waargebeurd zijn. Of niet? Er was misschien eens een man die een vliegtuig at. En een poes die postbode werd. En een ridder die de friet uitvond. Of misschien… ook helemaal niet. De verhalen in dit boek vormen eigenlijk een spel dat je doet raden: is het verhaal waargebeurd of compleet verzonnen? Sla de pagina om en ontdek de waarheid!

Dit boek prikkelt de nieuwsgierigheid enorm voor jong & oud. Voor in de groepen 4/ 5/6 kun je dit boek voorlezen in de klas, vanaf groep 7 kunnen de leerlingen het zelf gaan lezen. Het fijne aan dit boek zijn de korte hoofdstukken en de iets uitgebreide uitleg waarbij er feitjes en leuke verassende weetjes worden gedeeld met de lezer. In elk verhaal zit altijd wel een kern van waarheid en wordt het smeuïg en hilarisch uitgelegd. Zowel voor de lezer als de voorlezer een waar feest!

Lessuggesties:

  • Deel bij de leerlingen een groen en een rood vel uit. Wat denken de leerlingen is het waar? Steek dan het groene papier op. Is het niet waar? Dan gaat rood omhoog. Wie uiteindelijk de meeste vragen goed heeft beantwoord mag als eerste het boek lezen.
  • Het boek is heel geschikt om even tussen door (voor) te lezen
  • De meeste verhalen zijn geschiedenis-gerelateerd, omdat ze allemaal(misschien)’eens’ gebeurd zijn. Het leent zich uitstekend ter introductie bij zaakvakken.
  • Kamiel De Bruyne, Yarne Daeren Er was misschien eens

    Heeft een ridder de friet uitgevonden? En was er een poes die postbode werd? Bedenk of dit echt gebeurd is of niet! Daarna vind je het antwoord, met feiten en leuke weetjes. Met illustraties in enkele...

    Gedrukt boek

Akkerins

Leesconsulent / Boekstartcoach/ Mediacoach

Ik ben Akkerins en ben leesconsulent bij dbieb in Leeuwarden. Mijn grote passie is lezen en voorlezen.  Prentenboeken, spannende jeugdboeken of weetjes boeken, je kunt mij voor alles wakker maken. Met veel enthousiasme probeer ik de kinderen het plezier van lezen mee te geven. 

Meer jeugdtips van dbieb

terug naar begin de week met een boek