Het geheim van de gevaarlijke museumschat

Maren Stoffels

Ken je de Het geheim van-serie al? Iedere keer een andere schrijver die een spannend boek met een geheim schrijft. In het geheim van de gevaarlijke museumschat van Maren Stoffels draait alles om het beroemde meesterwerk De Nachtwacht van Rembrandt. De tweeling Lisa en Rayen ontdekken met hun klasgenoot Tom dat je door het schilderij kunt lopen en zo terecht komt in 1642, het jaar waarin het schilderij geschilderd is. Het wordt een spannend avontuur met achtervolgingen van de schutters en een heuse ontmoeting met Rembrandt zelf! Lukt het de kinderen om de schutters te ontlopen en weer terug te keren naar hun eigen tijd?

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar die van spannende avonturen houden. Het boek sluit perfect aan bij het thema de Gouden Eeuw. De kinderen in het boek lopen in die tijd rond. Hoe was het om toen te leven? Wat zag je op straat? Hoe zag onze stad/ons dorp er in die tijd eigenlijk uit?


Ontdek samen met de klas wie Rembrandt was door de website van Canon van Nederland te bekijken: Rembrandt - Canon van Nederland. Hier vind je links naar filmpjes, plaatjes en websites rond dit thema. Bewonder net als de hoofdpersoon het schilderwerk van Rembrandt, hij was echt wat je noemt een meesterschilder.

Niet alleen kinderboekenschrijvers, maar ook kinderen zelf kunnen geheimen verzinnen voor de serie. Via: Geheim van... | Kinderboeken.nl kunnen kinderen hun bedachte geheim-verhalen inzenden. Het beste geheim wordt uitgewerkt tot een boek en ook gepubliceerd! Hoe gaaf is dat!

 

Leen deze titel

Annick

Leesconsulent / Mediacoach

Ik ben Annick Siemonsma en ik ben altijd al een verslinder van boeken geweest. Op school kreeg ik zelfs in een toneelstuk de rol van ‘boekenwurm’, die was me op het lijf geschreven. Ik ben leesconsulent in de gemeente Tytjerkstradiel en door mijn achtergrond als logopedist weet ik hoe ik kinderen die niet zo gemotiveerd zijn om te lezen, toch te enthousiasmeren.

Meer jeugdtips van dbieb

terug naar begin de week met een boek