Onder de golven

Linda Dielemans

04-04-2022 Tip van Annick

Kijk eens bij de informatieve boeken! Daar vind je dit prachtige boek van Linda Dielemans: Onder de golven. Linda Dielemans is archeoloog en neemt ons mee naar een verborgen geschiedenis onder de Noordzee. Door opgravingen in de zeebodem is ontdekt dat het gebied tussen Nederland en Groot-Brittannië vroeger land was: Doggerland. Hier leefden jagers, vissers en verzamelaars. In het boek lees je prachtige verhalen over hoe het leven in die tijd eruitzag, maar lees je ook hoe archeologen te werk gaan. Een afwisselend boek met mooie tekeningen die Doggerland weer tot leven brengen.

Lestip:
Op de website van het Rijksmuseum van Oudheden is een kindercollege te vinden over Doggerland. Leuk om in de klas te bekijken en te bespreken wat herkend wordt uit het boek!

Leen deze titel

  • Linda Dielemans Onder de golven

    Onder de Noordzee ligt Doggerland, lang geleden een leefgebied voor mens en dier. Lees hoe het gebied ijstijden en overstromingen doorstond en werd bevolkt door o.a. mammoeten en Neanderthalers. Met enkele...

    Gedrukt boek

Annick

Leesconsulent/ mediacoach

Ik ben Annick Siemonsma en ik ben altijd al een verslinder van boeken geweest. Op school kreeg ik zelfs in een toneelstuk de rol van ‘boekenwurm’, die was me op het lijf geschreven. Ik ben leesconsulent in de gemeente Tytjerkstradiel en door mijn achtergrond als logopedist weet ik hoe ik kinderen die niet zo gemotiveerd zijn om te lezen, toch te enthousiasmeren.

Meer jeugdtips van dbieb

terug naar begin de week met een boek