Wereldspionnen

James Ponti

07-02-2022 Tip van Fardau

Waar gaat het boek over?

Als Sara een straf van dertig maanden jeugddetentie boven het hoofd hangt voor het hacken van het computernetwerk van het jeugdzorgsysteem van New York, lijkt haar situatie niet slechter te kunnen worden.

Totdat een wildvreemde man( met de naam Moeder) haar redt uit de jeugdgevangenis. Hij vertelt haar dat hij een geheim agent is van de Britse geheime dienst (ook wel bekent als MI6) en dat zij is geselecteerd als nieuwste lid van hun team superspionnen. Hij neemt haar mee naar Schotland waar Sara samen met 4 andere kinderen wordt opgeleid tot spion.

Samen met Sidney, Parijs, Rio en Kat leert Sara alles over het werk van een spion. Hacken, sluipen, het onschadelijk maken van explosieven en het binnendringen in een streng beveiligd wetenschappelijk laboratorium.

De opdracht? De wereld redden van duistere schurken.

Hun eerste geheime missie? Operatie Willy Wonka!

Tijd voor pensioen James Bond! Want hier zijn de wereldspionnen!

Mijn mening

Dit is HET boek dat je moet lezen als je van James Bond, spionage, spanning en gevaar houdt. Codes om te kraken, puzzels om op te lossen en veel actie en snelheid in dit boek. Leuk ook dat het verhaal zich afspeelt op bestaande locaties die je na het lezen van dit verhaal echt wilt bezoeken! Lees dit boek en waan je in Frankrijk.

Een spannende treinreis langs Gare du Nord in Parijs, een bezoek aan het grootste laboratorium van Europa het P4 Jean Merieux – Inserm labaratorium in Lyon waar de spionnen een levensgevaarlijk virus moeten terug zien te pakken van de dader van een dubbele moord. En een doodenge tocht door de catacomben van Parijs. De begraafplaats waar de beenderen liggen van meer dan 6 miljoen Parijzenaars..

Een spannend en leerzaam boek waarmee je heerlijk kunt fantaseren over een leven als superspion. Ik kijk nu al uit naar deel 2 en deel 3!

Lessuggesties:

Laat de kinderen onderzoek doen naar Parijs. Laat ze op de kaart beroemde plaatsen opzoeken als de Eiffeltoren, Het Louvre, de Sacre Coeur, Mont Matre etc.

Zoek samen met de kinderen op internet informatie op over de geschiedenis van de catacomben van Parijs. Wist je dat je deze kunt bezoeken? Misschien een tip voor op vakantie?

Wil je in de klas aandacht besteden aan het klimaat?

Lees dan hoofdstuk 13 voor waarin het team meedoet aan een wedstrijd op een klimaatconferentie. Je kunt vervolgens proefjes in de klas doen of met de kinderen in gesprek gaan over (creatieve) oplossingen voor klimaat problemen. Denk creatief!

Leen deze titel

 • Wereldspionnen

  James Ponti

  Sarah (12) is een begaafd hacker. Samen met vier andere jongeren mag ze voor de Britse geheime dienst gaan spioneren! Ze leren van alles over sluipen, inbreken en explosieven. Hun opdracht is om de wereld...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Wereldspionnen

 • Wereldspionnen

  James Ponti

  Wereldspionnen is het eerste deel in de spannende gelijknamige serie van James Ponti. Voor liefhebbers van de Costa Banana-serie van Jozua Douglas, De Vijf en Superhelden.nl. Met humor en vaart verteld....

  Luisterboek (digitaal)

  Bekijk details van Wereldspionnen

Fardau

Leesconsulent / Mediacoach

Ik ben dol op boeken. Als kind was het mijn wens om ooit boven de bibliotheek te wonen. Want dan hoefde ik alleen maar de trap af om elke dag mooie, nieuwe boeken uit te zoeken om te kunnen lezen. Helaas is dat nooit gelukt, maar wel bijna.. Toen ik mijn eerste eigen huis kreeg stond het gebouw van de bibliotheek aan de andere kant van de straat. Ik hoefde dus maar een paar meter te lopen om steeds weer nieuwe boeken te ontdekken.

Mijn favoriete boeken zijn boeken vol spanning, avontuur en fantasy zoals bijv. Harry Potter. Maar ik vind het ook heel leuk om allerlei weetjes en dingen over vroeger te leren uit boeken. Bij mijn bezoeken op scholen probeer ik zoveel mogelijk kinderen het plezier van lezen te laten ervaren, zodat ze ontdekken van welke schrijver en welk onderwerpen zij vrolijk worden. Zodat ze met plezier gaan lezen en blijven lezen.

Meer jeugdtips van dbieb

terug naar begin de week met een boek