Winterhuis hotel

Ben Gunterson

8-11-2021 Tip van Fardau

Waar gaat het boek over?
Elisabeth vindt als ze uit school komt een briefje aan de voordeur met wat kleingeld en een tas met een stapeltje kleren. De kerstvakantie begint, maar haar oom en tante zijn zonder haar op vakantie gegaan en sturen Elisabeth in haar eentje naar Winterhuis hotel.
Winterhuis hotel blijkt een prachtig, mysterieus hotel met een snoepkeuken waar speciale snoepjes worden gemaakt, genaamd ‘ Zoetekauwtjes’, een filmzaal, een enorme bibliotheek en een prachtige omgeving om te kunnen skiën en schaatsen.
In het hotel vindt Elisabeth een bijzonder boek met letters die alleen zij kan zien. Er blijkt een vloek op Winterhuis hotel te liggen en het lijkt er op dat alleen Elisabeth deze vloek kan opheffen.

Mijn mening
Een prachtig boek waarin je je wilt verliezen in een enorme stoel bij de haard en warme chocolademelk. Vanaf het moment dat Elisabeth het boek vindt en vriendschap sluit met Freddy, die ook in het hotel verblijft ,lossen ze samen allerlei raadsels, codes en geheimtaal op. Een perfect boek dus voor iedereen die van speuren en geheimtaal houdt, (want je kan zelf lekker mee puzzelen) maar ook voor de liefhebbers van mysterie en magie.
En als je er dan helemaal in zit, heb je geluk, want dan kan je verder met deel 2 Geheimen van winterhuis hotel en deel 3 Het mysterie van winterhuis hotel als afsluitend deel.

Tip: zet dit boek op je verlanglijstje voor Sinterklaas!

 

Leen deze titel

 • Winterhuis Hotel

  Ben Guterson

  Het slimme weesmeisje Elizabeth Somers (11) wordt door haar vervelende oom en tante tijdens de kerstvakantie naar Winterhuis Hotel gestuurd. In het mysterieuze hotel vol geheimen ontdekt Elizabeth een...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Winterhuis Hotel

 • De geheimen van Winterhuis Hotel

  Ben Guterson

  Elizabeth is blij, want ze mag voorgoed bij haar grootvader in het Winterhuis Hotel gaan wonen. Het hotel kent nog steeds veel mysteries, geheime gangen en magische objecten. Zal ze er toch een rustig,...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De geheimen van Winterhuis Hotel

 • Het mysterie van Winterhuis Hotel

  Ben Guterson

  In Winterhuis Hotel gebeuren vreemde dingen. Zo verdwijnt een geheimzinnig boek en vinden Elisabeth (12) en Freddy (13) verborgen boodschappen in de schilderijen. Probeert iemand de kwaadaardige Gracella,...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het mysterie van Winterhuis Hotel

Fardau

Leesconsulent/ mediacoach

Ik ben dol op boeken. Als kind was het mijn wens om ooit boven de bibliotheek te wonen. Want dan hoefde ik alleen maar de trap af om elke dag mooie, nieuwe boeken uit te zoeken om te kunnen lezen. Helaas is dat nooit gelukt, maar wel bijna.. Toen ik mijn eerste eigen huis kreeg stond het gebouw van de bibliotheek aan de andere kant van de straat. Ik hoefde dus maar een paar meter te lopen om steeds weer nieuwe boeken te ontdekken.

Mijn favoriete boeken zijn boeken vol spanning, avontuur en fantasy zoals bijv. Harry Potter. Maar ik vind het ook heel leuk om allerlei weetjes en dingen over vroeger te leren uit boeken. Bij mijn bezoeken op scholen probeer ik zoveel mogelijk kinderen het plezier van lezen te laten ervaren, zodat ze ontdekken van welke schrijver en welk onderwerpen zij vrolijk worden. Zodat ze met plezier gaan lezen en blijven lezen.

Meer jeugdtips van dbieb

terug naar begin de week met een boek