Gegijzeld

Chinouk Thijssen

20-09-2021 Tip van Malou

Het is bijna zomervakantie en Yasmine en Jason gaan naar het feest van Casper, hun klasgenoot uit 5-VWO. Casper zijn ouders zijn een weekend weg en hij is samen met zijn broertje een weekend alleen thuis. Zijn vader is advocaat en ze wonen in een enorme villa. Het feest verandert al snel in een nachtmerrie. Zijn vader had net een zaak gewonnen en de verdachten komen wraak nemen. Iedereen wordt gegijzeld door een groep gewapende mannen. Een enorm spannend boek! Ik kon het niet wegleggen tot het uit was. Echt een aanrader voor lezers die van thrillers houden en tot het einde in spanning wordt gehouden! Het is een vrij dun boek dus gemakkelijk in korte tijd te lezen. Het is een thriller die nog lang in je hoofd blijft zitten – voor de lezer die echt tegen spanning kan! (vanaf 13 jaar).

Tip voor de leerkracht:

 • Lees de pagina’s 5, 6 en 7 voor – een paar pagina’s die de situatie vertellen te midden van de gijzeling.
 • Praat met je leerlingen over wat zij zouden doen in het geval van Jason, Yasmine en Casper – Hoe zou je reageren? Wat zou je kunnen doen op het moment dat je in een onveilige situatie terecht zou komen?
 • Bespreek wat de interesse van de leerlingen is op het gebied van lezen; van welke genres houden ze? Lezen ze ook wel eens een stripboek of een informatief boek? Wie zou dit boek als eerste willen lezen? Wat trekt je aan dit boek?

Leen deze titel

 • Gegijzeld

  Chinouk Thijssen

  Het is bijna zomervakantie en Yasmine en Jason (ik-personen) gaan naar het feest van Casper, hun klasgenoot uit 5 vwo. Caspers vader is een bekende advocaat en hij woont in een enorme villa. Het feest...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Gegijzeld

Malou

Leesconsulent/ Mediacoach

Ik ben Malou en ik ben leesconsulent/mediacoach bij dbieb in Leeuwarden. Ik ben dol op spannende (voor)leesboeken en jeugdromans maar ik word helemaal blij van een prentenboek! Met leuke werkvormen, veel verschillende boeken en enthousiasme stimuleer ik leesplezier bij de kinderen

Tips van Malou

terug naar begin de week met een boek