meer avonturen van de dappere Ridster

Janneke Schotveld

12-12-2022 Tip van Margriet

Ook nu ze met de koning is getrouwd, zit de dappere ridster van het land nooit stil. Als ze haar band niet aan het plakken is, dan is ze wel wanhopige jongetjes uit bomen aan het halen, of vermiste honderdjarige dametjes aan het zoeken, of roept ze een veel te drukke groep 6 tot de orde. En na elke grote of kleine heldendaad springt ze gauw weer op haar racefiets, want een ridster heeft altijd wat te doen!

In deze verhalenbundel met prachtige illustraties van Milja Praagman beleeft de dappere ridster weer vele avonturen. Door het eigentijdse karakter kun je je als kind goed inleven in de avonturen die de ridster meemaakt. Ook voor de volwassene die dit boek voorleest zorgt dit voor veel herkenning. Mijn favoriete verhaal is ‘Fietje van de Fuchsiastraat’. In dit verhaal helpt de dappere ridster Fietje aan nieuwe klanten voor haar boekwinkel. Door op scholen voor te lezen (uit voor ons bekende kinderboeken) en het einde niet te verklappen wekt de dappere ridster de nieuwsgierigheid op bij de kinderen en willen ze allemaal de boeken gaan lezen. De dappere ridster als leesconsulent van dbieb!

Een heerlijk boek om zelf te lezen vanaf 8 jaar en voor te lezen vanaf groep 3,4.

Lessuggestie:

Achterin het boek staat een test: Ben jij al een echte ridster? Leuk om met de klas te doen. Pas op: de symbolen bij de antwoorden verklappen al wat het juiste antwoord is.

Leen deze titel

Margriet

Leesconsulent/ Mediacoach

Ik ben Margriet Betzema, leesconsulent bij dbieb. Mijn favoriete boeken gaan over de toekomst of juist het verleden. Naast heel veel (kinder) boeken lezen ben ik ook graag buiten in de tuin en wandel ik in de natuur.

Meer jeugdtips van dbieb

terug naar begin de week met een boek