Baas van de wereld

Pieter Koolwijk

17 januari 2022 - Tip van Wendy

Baas van de wereld: wát een baas van een boek! Meer hoef ik er niet over te zeggen. Maar dat doe ik natuurlijk wel, want dit boek móet je lezen! ;)

Toen ik dit boek las, heb ik volop genoten van dit bizarre avontuur! Het is grappig verteld en sprookjesachtig, maar ook heel spannend. Dus voor degenen die wel van fantasie, humor en avontuur houden is dit boek een echte aanrader!

Het verhaal gaat over een jongen en een meisje. De jongen is heel druk, het meisje zegt eigenlijk niet zoveel. Juist omdat ze zo verschillend zijn, is er een hechte vriendschap ontstaan. Ineens komen ze een vreemde man tegen met een winkelkarretje en een geheimzinnig pakket. Hij lijkt op een zwerver, maar… zegt dat hij de baas van de wereld is!!! Dan begint er voor de jongen en het meisje een avontuur vol gekte, spanning en wonderlijke situaties!

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.

De schrijver van dit boek is Pieter Koolwijk, hij heeft in 2021 de gouden Griffel gewonnen, met zijn boek Gozert. Check onderstaande link eens, dan kom je te weten wie hij is: Pieter Koolwijk wint Gouden Griffel met Gozert - YouTube

Lessuggesties voor leerkrachten / docenten:

Dit boek geeft je de gelegenheid om met de klas over bepaalde onderwerpen te praten.het biedt veel stof tot nadenken: Zou jij ook baas van de wereld willen worden? En wat zou de baas van de wereld eigenlijk moeten doen? Kunnen de kinderen zich vinden in wat de zwerver hierover zegt? Bron: Baas van de wereld - Leesbevordering in de klas

Meer uitgebreide les ideeën kun je vinden via de volgende link: Opmaak 1 (lemniscaat.nl)

Leen deze titel

  • Baas van de wereld

    Pieter Koolwijk

    Ivo en Mila ontmoeten een zwerver. De zwerver zegt, dat hij de baas van de wereld is. De wereld moet gered worden van de tijdrenners, leegdenkers en oelewappies. Mensen denken te veel aan zichzelf en te...

    Gedrukt boek

    Bekijk details van Baas van de wereld

Wendy

Leesconsulent / Mediacoach

Sinds augustus 2020 ben ik werkzaam binnen dbieb, als leesconsulent. Van lezen wordt je wijzer, lezen ontspant, maar er is nog iets:
Lezen verbindt en daar wordt ik blij van! Dat gun ik iedereen. Daarom ben ik graag degene die jong en oud motiveert om te gaan lezen!

Tips van Wendy

Alle tips van Wendy

Meer jeugdtips van dbieb

terug naar begin de week met een boek