Vanaf maandag 28 november sluiten alle vestigingen om 17.00 uur. Daarnaast is het dragen van een mondkapje verplicht en hanteert dbieb de anderhalvemeter richtlijn. Activiteiten in de avonduren zijn uitgesteld tot na 18 december. Voor activiteiten die plaatsvinden in de Kapel, vragen we een coronatoegangsbewijs. Bekijk onze aangepaste richtlijnen.

terugkoppeling Biebpanel-onderzoek 2016-2

Klanttevredenheid, illustratie Maaike van den Akker

In het derde kwartaal van 2016 is onderzoek gedaan naar de collectie en de informatiefunctie van de bibliotheek. Een belangrijk onderwerp voor de bibliotheek; een actueel aanbod dat tot tevredenheid van onze leden stemt is immers van grote waarde. Bibliotheken Midden-Fryslân scoren hoog als het gaat om de beoordeling van de collectie en de informatiefunctie. Naast de omvang en actualiteit van de collectie, is gekeken naar de voorkeuren met betrekking tot de collectie, het reserveren van materialen en de informatiefunctie van de bibliotheek. Op sommige punten hoger dan gemiddeld, maar er zijn ook verbeterpunten.

Het onderzoek naar de collectie toont de volgende resultaten:

De collectie krijgt een goede beoordeling. De panelleden van de Bibliotheken Midden-Fryslân hechten vooral belang aan literaire romans, spannende boeken en informatieve boeken. Een vijfde vindt het aanbod aan informatieve boeken te beperkt. De leden zijn redelijk tevreden over de actualiteit van de collectie. De tevredenheid over Engelstalige en anderstalige boeken is laag. Naast de beschikbaarheid van actuele titels vinden veel panelleden een breed aanbod met ook oudere titels belangrijk.

Over reserveren zegt het biebpanel het volgende:

De meeste panelleden reserveren wel eens titels, in Midden-Fryslân wel minder vaak dan in het totale Panel. Ze zijn hier erg tevreden over. De helft is bereid twee weken of meer te wachten. Een aanzienlijke groep vindt dat de bibliotheek bij het online reserveren vanuit de catalogus niet duidelijk aangeeft hoe lang het ongeveer gaat duren.

De informatiefunctie wordt als volgt beoordeeld:

Er bestaat veel behoefte aan toegang tot informatie via de bibliotheek. Lager opgeleiden zijn vooral geïnteresseerd in vakantie & reizen, gezondheid, psychologie, huis & tuin en literatuur, kunst & cultuur. Het zoeken van informatie doen panelleden het liefste via de informatieve boeken en tijdschriften (vooral jongere leden) en door vragen te stellen aan medewerkers (vooral oudere panelleden en lager/midden opgeleiden). Digitale informatiebronnen zijn vooral interessant voor hoger opgeleiden.

meedoen aan onderzoeken?
Wil je ook je mening over de bibliotheek met ons delen? Word dan ook Biebpanellid. Wij stellen dit zeer op prijs!

Illustratie: Maaike van den Akker

Informatiefunctie

De hele infographic is ook beschikbaar als pdf-bestand.

Vind je ook dat de Bibliotheek onmisbaar is? Word dan Biebstiper

Collectie