e-book leesapp

Als je gebruik maakt van de e-bookservice van dbieb lees je met deze app de boeken eenvoudig op tablet en smartphone.

Let op: zoek eerst bij  www.onlinebibliotheek.nl een ebook uit, registreer je voor het lenen van e-books en zet boeken op je ‘boekenplank’. Pas daarna kun je met de leesapp inloggen, je boeken bekijken en lezen.

tabletcafé

In een ongedwongen sfeer ervaringen uitwisselen met andere tabletbezitters? Kom dan naar het tabletcafé. Iedere eerste donderdag van de maand van 15.00 - 16.30 uur in dbieb Leeuwarden.

Tijdens het Tabletcafé brengen bezitters/gebruikers van een iPad of tablet elkaar op de hoogte van handige weetjes, tips en trucs. Van tijd tot tijd wordt er ook een presentatie gegeven door een expert of ervaringsdeskundige. Je kunt ook zelf ideeën aandragen of je aanmelden om een presentatie te verzorgen. De toegang tot het Tabletcafé is gratis en dbieb biedt een gratis kopje koffie of thee aan.

bibliotheek Wise app

Regel je bibliotheekzaken waar en wanneer je maar wilt! Met deze app kun je zien wat je in huis hebt –inclusief inleverdata- en het materiaal direct verlengen. Ook kun je zoeken in de catalogus, checken of je vestiging het gewenste materiaal in huis heeft en het meteen reserveren. Andere mogelijkheden: persoonlijk leesadvies op basis van leengedrag,  aanwinstenlijsten waarop je geabonneerd bent, beheren van eigen gegevens en aanmaken van verlanglijstjes.

pressreader app

Haal je buitenlandse krant op in de dbieb en lees hem thuis met Pressreader. Pressreader is de mobiele app van Pressreader.

Maak in één van de vestigingen van dbieb verbinding met het WiFi netwerk, download de gewenste kranten en lees ze vervolgens thuis of onderweg.

de LuisterBieb

Luisterbieb tijdens het sporten

Met de LuisterBieb geniet je van de beste luisterboeken en luistercolleges, waar en wanneer je dat wilt. De LuisterBieb telt honderden luisterboeken. Van literatuur tot talencursussen, van kinderboeken tot thrillers. De app is bovendien voorzien van een slaaptimer. Meer informatie.

Uitleg over de app

vakantieBieb

vakantiebieb

De VakantieBieb gaat op 1 juli 2019 weer open voor iedereen. Meer informatie.