e-book leesapp

Als je gebruik maakt van de e-bookservice van dbieb lees je met deze app de boeken eenvoudig op tablet en smartphone.

Let op: zoek eerst bij  www.onlinebibliotheek.nl een ebook uit, registreer je voor het lenen van e-books en zet boeken op je ‘boekenplank’. Pas daarna kun je met de leesapp inloggen, je boeken bekijken en lezen.

digitaal café

In een ongedwongen sfeer ervaringen uitwisselen met andere bezitters van een tablet of pc? Kom dan naar het digitaal café. Iedere eerste donderdag van de maand van 15.00 - 16.30 uur in dbieb Leeuwarden.

Tijdens het digitaal café brengen bezitters/gebruikers van een  tablet of pc elkaar op de hoogte van handige weetjes, tips en trucs. Elke keer wordt er ook een presentatie gegeven door een expert of ervaringsdeskundige. Deze gaan regelmatig over de apps van dbieb. De toegang tot het digitaal café is gratis en dbieb biedt een gratis kopje koffie of thee aan.

bibliotheek Wise app

Regel je bibliotheekzaken waar en wanneer je maar wilt! Met deze app kun je zien wat je in huis hebt –inclusief inleverdata- en het materiaal direct verlengen. Ook kun je zoeken in de catalogus, checken of je vestiging het gewenste materiaal in huis heeft en het meteen reserveren. Andere mogelijkheden: persoonlijk leesadvies op basis van leengedrag,  aanwinstenlijsten waarop je geabonneerd bent, beheren van eigen gegevens en aanmaken van verlanglijstjes.

pressreader app

Haal je buitenlandse krant op in de dbieb en lees hem thuis met Pressreader. Pressreader is de mobiele app van Pressreader.

Maak in één van de vestigingen van dbieb verbinding met het WiFi netwerk, download de gewenste kranten en lees ze vervolgens thuis of onderweg. Daarna kun je thuis nog zeven dagen doorgaan met het gratis downloaden van kranten.

de LuisterBieb

Luisterbieb tijdens het sporten

Met de LuisterBieb geniet je van de beste luisterboeken en luistercolleges, waar en wanneer je dat wilt. De LuisterBieb telt honderden luisterboeken. Van literatuur tot talencursussen, van kinderboeken tot thrillers. De app is bovendien voorzien van een slaaptimer. Meer informatie.

Uitleg over de app

vakantieBieb

vakantiebieb

De VakantieBieb gaat op 1 juli 2019 weer open voor iedereen. Voor kinderen is hij vanaf 1 juni al beschikbaar. Meer informatie.