dbieb gaat stapsgewijs weer open

Lees meer in de antwoorden op de veel gestelde vragen.

lenen en terugbrengen

veel gestelde vragen

Vanaf 18 mei openen wij stapsgewijs onze deuren. We beginnen met boeken lenen en terugbrengen. In onze vestigingen passen wij de anderhalve meter-richtlijnen toe. Op diverse plekken zijn markeringen aangebracht om 1,5 meter afstand aan te duiden en wordt gebruik gemaakt van schermen. Ook zijn looproutes aangegeven. Onze medewerkers dragen handschoenen en ook voor onze bezoekers zijn handschoenen en desinfectiemiddelen beschikbaar. dbieb is geopend voor 'functioneel bezoek'. Dit betekent dat werken, studeren, ontmoeten en uitgebreid door tijdschriften, boeken en kranten neuzen niet mogelijk is. Op deze pagina vind je alle informatie. 

Lenen en terugbrengen

Het lenen van boeken, tijdschriften en dvd’s doe je contactloos via de zelfservice. Pak alleen boeken uit het schap als je het boek daadwerkelijk gaat lenen. Geleende materialen kun je inleveren in de daarvoor bestemde karren. De materialen blijven 36 uur in quarantaine. Daarna worden ze weer aan de collectie toegevoegd en worden ze van je lenerspas afgehaald. Via mijn dbieb kun je de beschikbaarheid van materialen raadplegen en ze reserveren.

Richtlijnen

Wij volgen het landelijke protocol ter bescherming en veiligheid medewerkers en bezoekers. We hanteren de volgende richtlijnen:

 • Kom alleen binnen voor het lenen en terugbrengen van boeken
 • Ontsmet je handen bij binnenkomst
 • Maak geen handcontact
 • Hoest en nies in de elleboog en neem papieren zakdoekjes mee
 • Verkouden of griepklachten? Blijf thuis (ook als iemand uit je gezin deze klachten heeft)
 • Kom bij voorkeur alleen of met max. 1 andere persoon uit je gezin
 • Kinderen < 16 jaar alleen in gezelschap van een meerderjarig familielid
 • Pak alleen boeken uit het schap als je het boek daadwerkelijk gaat lenen.
 • Het maximale aantal bezoekers per vestiging is: Burgum: 40 personen, Grou: 25 personen, Gytsjerk: 25 personen, Hurdegaryp: 25 personen, Leeuwarden: 90 personen en Stiens: 30 personen.
 • Bij binnenkomst neemt iedereen een mandje mee. Zijn deze op? Wacht dan tot er weer één beschikbaar is.
 • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.

Bezorgservice

We hebben de bezorgservice blijvend aan onze dienstverlening toegevoegd. Bij leden die moeite hebben om naar dbieb te komen en bij leden in vitale beroepen brengen we de boeken gratis thuis.

 

Verblijf in dbieb

Onze vestigingen zijn geopend voor zogenaamd ‘functioneel bezoek’. Dit betekent dat leden alleen boeken kunnen uitzoeken en terugbrengen. De leestafels, computers, printers en kopieerapparaten zijn niet beschikbaar. De toiletten zijn gesloten. Werken, studeren, ontmoeten en uitgebreid door tijdschriften en boeken neuzen is nu nog niet mogelijk. Café de Bak is tot 1 juni gesloten.

Activiteiten & zaalverhuur

Vanaf september starten we met onze activiteiten en kunnen vergaderruimten weer verhuurd worden. Op dit moment zijn er nog geen cursussen, workshops, lezingen en andere activiteiten in dbieb. Naar verwachting starten we eind september weer met ons programma.