welkom in dbieb

meestgestelde vragen

Vanaf 6 juli is dbieb weer geheel geopend als ‘verblijfsfunctie'. Dit betekent dat je, naast werken en studeren, weer uitgebreid door tijdschriften en boeken kunt neuzen. Ook de leestafel met kranten en tijdschriften is weer geopend. Een toegangsitem is in onze vestigingen niet meer nodig. Wel passen we nog steeds de anderhalve meter-richtlijnen toe. Op diverse plekken zijn markeringen aangebracht om 1,5 meter afstand aan te duiden en wordt gebruik gemaakt van schermen. Ook zijn looproutes aangegeven. Onze medewerkers dragen handschoenen en ook voor onze bezoekers zijn handschoenen en desinfectiemiddelen beschikbaar. Op deze pagina vind je alle informatie.  

Lenen en terugbrengen

Het lenen en inleveren van boeken, tijdschriften en dvd’s doe je contactloos via de zelfservice. Daarna worden ze direct weer aan de collectie toegevoegd en worden ze van je lenerspas afgehaald.

Richtlijnen

Wij volgen het landelijke protocol ter bescherming en veiligheid medewerkers en bezoekers. We hanteren de volgende richtlijnen:

  • Ontsmet je handen bij binnenkomst
  • Maak geen handcontact
  • Hoest en nies in de elleboog en neem papieren zakdoekjes mee
  • Verkouden of griepklachten? Blijf thuis (ook als iemand uit je gezin deze klachten heeft)
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.  

Bezorgservice

We hebben de bezorgservice blijvend aan onze dienstverlening toegevoegd. Wil jij je boeken graag thuis laten bezorgen? Dat kan. Onze gratis bezorgservice levert jouw romans, thrillers of tijdschriften gratis bij je thuis.   

Werken en studeren in dbieb

De werk- en studieplekken in dbieb zijn geopend volgens de 1,5 meter richtlijnen. Voor en na gebruik van je werkplek reinig je het werkblad, het toetsenbord en muis. Uiteraard kun je ook je eigen laptop meenemen.

Activiteiten & zaalverhuur

Vanaf september starten we met onze activiteiten en kunnen vergaderruimten weer verhuurd worden. De maandelijkse digi-specials vinden weer plaats in dbieb. Loop gerust binnen om je vragen te stellen.

Ik heb een vraag

Vanaf 8 juni kun je tijdens de spreekuren in dbieb weer wekelijks terecht voor vragen over geld & recht, voor levensvragen of digitale vragen. Voor sommige spreekuren is vooraf reserveren gewenst.

naar ik heb een vraag