Onze vestigingen zijn open. We doen ons best je bezoek aan dbieb zo veilig mogelijk te maken. We leggen graag uit hoe we dit doen en wat we van onze bezoekers vragen. Tip: lees voor een bezoek aan dbieb onze richtlijnen.

welkom in dbieb

meestgestelde vragen

De overheid heeft op dinsdag 13 oktober opnieuw een aangepast maatregelenpakket bekend gemaakt. De verblijfsfunctie en de uitleenfunctie van dbieb kunnen echter gewoon open blijven. We hebben onze richtlijnen enigszins aangescherpt.

Natuurlijk blijven de hygiënemaatregelen en de 1.5 meter richtlijn van toepassing. De belangrijkste wijziging is dat we opnieuw een maximaal aantal bezoekers hanteren.  Daarnaast adviseren we onze bezoekers dringend om een niet-medisch mondkapje te dragen. Op deze pagina lees je alle informatie over onze richtlijnen.  

Activiteiten & zaalverhuur

richtlijnen corona

We zijn weer van start met onze activiteiten en ook zaalverhuur is weer mogelijk. Wil je weten welke maatregelen van toepassing zijn voor een veilig bezoek aan dbieb? Lees dan verder.

Richtlijnen

Wij volgen het landelijke protocol ter bescherming en veiligheid medewerkers en bezoekers. We hanteren de volgende richtlijnen:

  • Per vestiging is een maximaal aantal bezoekers bepaald.
  • In de dorpsvestigingen ontvang je bij binnenkomst een toegangsitem, dat je bij vertrek weer kunt inleveren.
  • In dbieb Leeuwarden maken we gebruik van een deurteller waarmee we het maximale aantal bezoekers kunnen reguleren.
  • We adviseren dringend onze bezoekers om een niet-medisch mondkapje te dragen.
  • Onze medewerkers dragen niet-medische mondkapjes.
  • Ontsmet je handen bij binnenkomst
  • Maak geen handcontact
  • Hoest en nies in de elleboog en neem papieren zakdoekjes mee
  • Verkouden of griepklachten? Blijf thuis (ook als iemand uit je gezin deze klachten heeft)

Er wordt toegezien op naleving van de richtlijnen. Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op, je kunt erop worden aangesproken.  

Bezorgservice

We hebben de bezorgservice blijvend aan onze dienstverlening toegevoegd. Wil jij je boeken graag thuis laten bezorgen? Dat kan. Onze gratis bezorgservice levert jouw romans, thrillers of tijdschriften gratis bij je thuis.   

Werken en studeren in dbieb

De werk- en studieplekken in dbieb zijn geopend volgens de 1,5 meter richtlijnen. Voor en na gebruik van je werkplek reinig je het werkblad, het toetsenbord en muis. Uiteraard kun je ook je eigen laptop meenemen.

Lenen & terugbrengen

Het lenen en inleveren van boeken, tijdschriften en dvd’s doe je contactloos via de zelfservice. Daarna worden ze direct weer aan de collectie toegevoegd en worden ze van je lenerspas afgehaald.

Ik heb een vraag

Vanaf 8 juni kun je tijdens de spreekuren in dbieb weer wekelijks terecht voor vragen over geld & recht, voor levensvragen of digitale vragen. Voor sommige spreekuren is vooraf reserveren gewenst.

naar ik heb een vraag