online bibliotheek app

online bibliotheek app

In de nieuwe online Bibliotheek-app vinden gebruikers zowel e-books als luisterboeken. De lees- en luisterervaring van een e-book of luisterboek is verbeter​d. Gebruikers kunnen in de app direct titels vinden, lenen en lezen of luisteren. Wil je nieuwe app alvast testen? Kijk op de pagina van de online bibliotheek voor meer informatie en antwoorden op veel gestelde vragen.
 

vakantieBieb

vakantiebieb

De VakantieBieb is weer open. Lees er alles over op en download de app meteen via onze pagina Vakantiebieb

 

e-book leesapp

Als je gebruik maakt van de e-bookservice van dbieb lees je met deze app de boeken eenvoudig op tablet en smartphone.

Let op: zoek eerst bij  www.onlinebibliotheek.nl een ebook uit, registreer je voor het lenen van e-books en zet boeken op je ‘boekenplank’. Pas daarna kun je met de leesapp inloggen, je boeken bekijken en lezen.

bibliotheek Wise app

Regel je bibliotheekzaken waar en wanneer je maar wilt! Met deze app kun je zien wat je in huis hebt –inclusief inleverdata- en het materiaal direct verlengen. Ook kun je zoeken in de catalogus, checken of je vestiging het gewenste materiaal in huis heeft en het meteen reserveren. Andere mogelijkheden: persoonlijk leesadvies op basis van leengedrag,  aanwinstenlijsten waarop je geabonneerd bent, beheren van eigen gegevens en aanmaken van verlanglijstjes.

pressreader app

Haal je buitenlandse krant op in de dbieb en lees hem thuis met Pressreader. Pressreader is de mobiele app van Pressreader.

Maak in één van de vestigingen van dbieb verbinding met het WiFi netwerk, download de gewenste kranten en lees ze vervolgens thuis of onderweg. Daarna kun je thuis nog zeven dagen doorgaan met het gratis downloaden van kranten.

de LuisterBieb

Luisterbieb tijdens het sporten

Met de LuisterBieb geniet je van de beste luisterboeken en luistercolleges, waar en wanneer je dat wilt. De LuisterBieb telt honderden luisterboeken. Van literatuur tot talencursussen, van kinderboeken tot thrillers. De app is bovendien voorzien van een slaaptimer. Meer informatie.

Uitleg over de app

digi-dinsdag

Heb je vragen over je tablet, smartphone of laptop? Kom dan naar de digi-dinsdag van 13.30-16.00 uur in dbieb Leeuwarden in De Lik.

Digi-bieb

Tussen 15.00 en 16.00 uur schuift een bibliothecaris aan om je te helpen met allerlei vragen over het digitale aanbod van de bibliotheek waaronder de apps van dbieb.

Digi-specials

Iedere tweede dinsdag van de maand is er een digi-inloop ‘special’. Een presentatie over een speciaal thema. De presentatie is steeds van 13.30-14.30 uur. Gratis toegang, aanmelden niet nodig en dbieb biedt een gratis kopje koffie of thee aan.