Onze vestigingen zijn open. We doen ons best je bezoek aan dbieb zo veilig mogelijk te maken. We leggen graag uit hoe we dit doen en wat we van onze bezoekers vragen. Tip: lees voor een bezoek aan dbieb onze richtlijnen.

online bibliotheek app

online bibliotheek app

In de nieuwe online Bibliotheek-app vinden gebruikers zowel e-books als luisterboeken. De lees- en luisterervaring van een e-book of luisterboek is verbeter​d. Gebruikers kunnen in de app direct titels vinden, lenen en lezen of luisteren. Wil je nieuwe app alvast testen? Kijk op onze pagina over de online bibliotheek voor meer informatie.

pressreader app

Haal je buitenlandse krant op in de dbieb en lees hem thuis met Pressreader. Pressreader is de mobiele app van Pressreader.

Maak in één van de vestigingen van dbieb verbinding met het WiFi netwerk, download de gewenste kranten en lees ze vervolgens thuis of onderweg. Daarna kun je thuis nog zeven dagen doorgaan met het gratis downloaden van kranten.

bibliotheek Wise app

Regel je bibliotheekzaken waar en wanneer je maar wilt! Met deze app kun je zien wat je in huis hebt –inclusief inleverdata- en het materiaal direct verlengen. Ook kun je zoeken in de catalogus, checken of je vestiging het gewenste materiaal in huis heeft en het meteen reserveren. Andere mogelijkheden: persoonlijk leesadvies op basis van leengedrag,  aanwinstenlijsten waarop je geabonneerd bent, beheren van eigen gegevens en aanmaken van verlanglijstjes.

vakantieBieb

vakantiebieb

De VakantieBieb is iedere zomer open in de maanden juli en augustus. Lees er alles over op en download de app meteen via onze pagina Vakantiebieb

 

digi-dinsdag

Heb je vragen over je tablet, smartphone of laptop? Kom dan naar de digi-dinsdag van 13.30-16.00 uur in dbieb Leeuwarden in De Lik.

Digi-bieb

Tussen 15.00 en 16.00 uur schuift een bibliothecaris aan om je te helpen met allerlei vragen over het digitale aanbod van de bibliotheek waaronder de apps van dbieb.

Digi-specials

Iedere tweede dinsdag van de maand is er een digi-inloop ‘special’. Een presentatie over een speciaal thema. De presentatie is steeds van 13.30-14.30 uur. Gratis toegang, aanmelden niet nodig en dbieb biedt een gratis kopje koffie of thee aan.