zomer in dbieb

zomernieuws

In de zomer meer boeken mee
Van 1 juni t/m 31 augustus kun je per pas maximaal 10 boeken of tijdschriften lenen in plaats van 7. Het totaal aantal media is 15.
Heb je een comfortabonnement dan kun je per pas maximaal 30 media lezen.

In de zomer langer lenen
Van 1 juni t/m 19 augustus is de uitleentermijn voor alle materialen 6 weken. Buiten deze periode kun je voor slechts € 1,00 per bibliotheekpas de boeken 6 weken lenen (ongeacht het geleende aantal).

Comfortabonnement
Voor leden met een comfortabonnement is de uitleentermijn 8 weken.

altijd lang open

In de zomer zijn we net zo lang open als in de rest van het jaar. Kom je langs? De openingstijden van onze vestigingen check je op onze pagina met openingstijden.

verlengen op afstand

Ook op je vakantieadres regel je je biebzaken gewoon online. Verlengen en reserveren van media, lees- en luistertips bekijken: dat doe je allemaal in de Wise-app. Download de Wise-app en ontdek meer apps van de bieb!

join dbieb

Nog geen lid van dbieb? Word je nu lid, dan profiteer je meteen van de zomervoordelen én je krijgt een cadeaubon van €5,00 cadeau. Dit geeft je korting op één van onze vele activiteiten.

dagje uit op z'n fries

Dat Friezen trots zijn, weten we natuurlijk allang. Via de website Leen een Fries.nl kun je zo’n trotse Fries lenen. Voor een uitje met paard een wagen, een speurtocht door Hindeloopen of een masterclass vloggen.  

leessprongen in de zomer!

Voorkom een leesdip en lees elke dag een minuut of 10 met je kind. Een boek, een strip of de folder van het zwembad… Lezen is tenslotte superleuk en met leestips van dbieb hou je dat ook in de vakantie gemakkelijk vol.

voordeel met je dbiebpas

Een dagje Kameleondorp, eten in de pannenkoektrein, filmpje pakken of een bezoekje aan het Ir.D.F. Woudagemaal. Met je biebpas krijg je korting op veel dagjes uit. Kijk maar eens op biebpas.frl

vakantiebieb

Je vakantie wordt nog leuker met de Vakantiebieb! In deze app neem je 50 e-books overal met je mee, op je tablet of smartphone. Gratis. Da’s toch een mooi cadeautje van dbieb? En het scheelt bovendien een hoop gesjouw met boeken.
De VakantieBieb voor kinderen en jongeren opent 1 juni voor kinderen & jongeren, op 1 juli komen de e-books voor volwassenen erbij.

luisterbieb

Met de LuisterBieb geniet je van de beste luisterboeken en luistercolleges, waar en wanneer je dat wilt. De LuisterBieb telt honderden luisterboeken. Van literatuur tot talencursussen, van kinderboeken tot thrillers.