advies in dbieb

Heb je vragen over bijvoorbeeld het zoeken naar of vinden van werk, vrijwilligerswerk, juridische zaken, belastingen en toeslagen of hoe je om kan gaan met een betalingsachterstand? Heb je behoefte aan een persoonlijk coachingsgesprek? Voor deze en andere zaken kun je terecht voor gratis advies bij verschillende spreekuren in dbieb.

walk&talk

Bij de maandelijkse koffiepauze voor alle werkzoekenden ben je altijd welkom. Het maakt niet uit hoe lang of hoe kort je op zoek bent naar werk of hoe jong of oud je bent. De koffiepauzes geven je nieuwe ideeën en energie voor je zoektocht, ook als je nog een baan hebt. Het doel is je te helpen om zelf de deskundige te worden voor jouw zoektocht naar werk. Wat is voor jou de beste manier om te solliciteren? Dat ontdek je (samen met andere werkzoekenden). Bij je (tijdelijke) collega’s vind je support en enthousiaste aanmoedigingen om nieuwe dingen te proberen. Soms nodigen we een gastspreker of deskundig uit die over een onderwerp specifieke informatie en tips geeft.

We zien je graag bij Walk&Talk!

Elke eerste dinsdag van de maand van 10.00 - 12.00 uur in dbieb Burgum (m.u.v. 1 januari 2019)

Elke tweede dinsdag van de maand van 10.00 - 12.00 uur in dbieb Leeuwarden

coaching

In een gratis individueel gesprek (40 minuten) met Sylvia Hemminga van BOIZCA krijg je meer zicht op jezelf, jouw kwaliteiten en jouw kansen op werk. Het gesprek vindt plaats in dbieb Leeuwarden, dbieb Grou of dbieb Burgum. Datum en tijdstip worden gepland afhankelijk van de openingstijden en in overleg.

Gedurende de kerstvakantie vinden er geen gesprekken plaats. De aanmeldingen worden vanaf 7 januari 2019 weer verwerkt. 

loopbaanadvies

Zoek je een nieuwe uitdaging of wil je weer energie halen uit je huidige werk en hou je graag de regie in eigen handen? Wil je een manier vinden om gezond door te blijven werken, maar weet je niet hoe je het moet aanpakken? Tijdens de Omslag Lunch Break van Buro Omslag ben je van harte welkom voor vrijblijvend loopbaanadvies, loopbaanvragen of een cv-check.

Elke tweede dinsdag van de maand van 12.00 - 14.00 uur in dbieb Leeuwarden

werk in de techniek

Wil je aan de slag in de techniek? Kom dan kennis maken met medewerkers van Werk & Vakmanschap. Zij informeren je graag over de carrièremogelijkheden in de metaal, elektro-, proces- en infratechniek.

Elke tweede dinsdag van de maand van 12.00 - 13.00 uur in dbieb Leeuwarden

Aanmelden telefonisch op 050-5290433 of via e-mail friesland@werkenvakmanschap.nl 

  

belastingen en toeslagen

Heb je hulp nodig bij de belastingaangifte voor particulieren of het aanvragen van toeslagen of heb je vragen over deze zaken, loop dan vrij binnen voor deskundige hulp vanuit het Buurtservicepunt.

Elke vrijdag van 10.00 - 12.00 uur in de dbieb Leeuwarden (m.u.v. 21 en 28 december 2018 en 4 januari 2019)

juridisch advies

Bij Rechtshulp Noord Advocaten kun je met vragen op vrijwel elk rechtsterrein terecht, zoals wonen, werken, uitkeringen, familierecht, conflicten met de overheid, strafrecht, vreemdelingenrecht, consumentenrecht, erfrecht.

Elke vrijdag van 11.00 - 13:.0 uur in dbieb Leeuwarden

Afspraak telefonisch via 050-5474760 of via e-mail info.gron@rechtshulpnoord.nl, of zonder afspraak (houd rekening met wachttijden)

financieel advies

Heb je aan het einde van jouw budget nog een stuk maand over? Wil je je administratie graag op orde krijgen of advies over hoe en wat te regelen bij schulden? Vrijwilligers van het Buurtservicepunt helpen je hiermee graag verder.   

Elke vrijdag van 12.30 - 14.30 uur in dbieb Leeuwarden (m.u.v. 21 en 28 december 2018 en 4 januari 2019)