inspiratiebijeenkomst onderwijs

dbieb werkt als bibliotheek met scholen aan leesplezier, leesbevordering, taalontwikkeling en digitale geletterdheid. Op woensdagmiddag 31 oktober organiseert dbieb een inspiratiebijeenkomst voor leerkrachten en directies uit het primair onderwijs.

Programma

  • inloop vanaf 14.30 uur in de Wasknijper
  • keynote door Jasper ’t Hart met een inspirerend betoog hoe de implementatie van media(wijsheid) bij O2G2 in de stad Groningen is aangepakt
  • carrousel van 3 rondes van ieder ca 20-25 minuten, om kennis te maken met een aantal mogelijkheden en programma’s in de Werkplaats ( o.a. LEGO-educatie, robot Dash en Green screen)

Keynote door Jasper 't Hart

Jasper ’t Hart heeft ruim 9 jaar als leerkracht voor verschillende groepen in het basisonderwijs gewerkt. Daarna als ambulant begeleider heeft hij het speciaal onderwijs leren kennen en vervolgens als docent aan een de Hogeschool Utrecht heeft hij zich bezig gehouden met de vraag wat leren is. Nu is hij adviseur onderwijs en kwaliteit en projectleider Digitale Geletterdheid bij Openbaar Onderwijs en participeert hij in tal van landelijke werkgroepen die Digitale Geletterdheid in het Nederlandse curriculum vormgeven (waaronder de SLO en Kennisnet). In Groningen is er een samenwerking aangaande Digitale Geletterdheid tussen alle onderwijspartijen om een doorgaande leerlijn Digitale Geletterdheid te creëren. In de presentatie vertelt Jasper hoe ze zijn begonnen en wat de mogelijkheden zijn van Digitale Geletterdheid.

Graag tot ziens op 31 oktober
Tijd: van 15.00 -17.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur
Locatie: De Werkplaats van dbieb / De Wasknijper, Blokhuispoort, Blokhuisplein 40 te Leeuwarden
Kosten: gratis