digitaal&computer

terug naar te doen

Wil jij iets tofs creëren? Een interessante lezing bijwonen of iets nieuws leren?
Neem eens een kijkje in onze te doen-collectie over Digitaal&Computer. Je vindt hier een greep uit alle activiteiten.
Het hele programma vind je in de agenda.


 • Leren computeren

  In een oefengroep, kan iedereen in eigen tempo beter leren computeren. Meedoen is leerzaam én gezellig en door elkaar te helpen, leer je snel.

  meer over oefengroepen >

 • Digi-spreekuren

  Met vragen over het gebruik van je iPad, Android tablet, smartphone of computer, kun je wekelijks terecht bij een van onze digi-spreekuren. Je kunt je vraag ook online stellen.

  bekijk hier de digi-spreekuren >

 • Digi-bieb

  Kom langs met al je vragen over het digitale aanbod van dbieb zoals e-books, databanken en apps van dbieb. Je kunt je vraag ook online stellen. 
  Elke dinsdag, 15.00-16.00 uur, dbieb Leeuwarden (m.u.v. schoolvakanties).

Werken met DigiD

Het aanvragen van zorgtoeslag, een afspraak maken bij de gemeente, belastingzaken regelen... De overheid vraagt je om steeds meer zelf online te regelen. Mét een digitale handtekening: je DigiD. In deze gratis cursus van vier lessen doorloop je stap voor stap het aanvragen en gebruiken van je DigiD.

meer lezen en aanmelden

computercursussen

Heb je al een flinke basiskennis van computers en internet en wil je meer weten over het werken met je computer, tablet of smartphone? Denk eens aan een computercursus van dbieb. Allemaal interessante thema’s om je computerskills te vergroten!

Kijk welke cursussen je kunt volgen


Gratis online cursussen

Wist je dat je als lid van dbieb ruim 160 online cursussen kunt volgen? Dat kan helemaal gratis, en op een moment dat het jou uitkomt. Van HTML, Photoshop Elements, InDesign, WordPress tot LinkedIn, Google, Facebook, Word, Excel en Powerpoint. En meer!

kijk welke cursussen je kunt volgen