digitaal&computer

terug naar te doen

We leven in een digitaal tijdperk, waarin de digitale mogelijkheden blijven toenemen en de bijbehorende technieken zich razendsnel aanpassen. Het is bijna niet bij te houden, vooral als je bent opgegroeid zonder laptop en smartphone. In onze cursussen gaan we praktisch aan de slag met digitale uitdagingen. In korte tijd brengen we je weer helemaal bij de tijd!
Op deze pagina vind je een greep uit ons aanbod.Kennismaking met Excel

excel

Leer in twee dagdelen hoe je overzichten, tabellen en grafieken maakt. Aan het eind van de cursus kun je je eigen kasboek maken.

Kennismaking met Word

Word

In twee dagdelen leer je o.a. hoe je documenten, brieven en andere teksten maakt en hoe je kunt printen. Je krijgt allerlei handige tips&tricks waar je meteen mee aan de slag kunt.


 • Leren computeren

  Beter leren computeren is leerzaam én gezellig als je het samen doet. In een cursus of een oefengroep.

  meer over computeren >

 • Digi-inloop

  Met vragen over het gebruik van je iPad, Android tablet, smartphone of computer, kun je wekelijks terecht bij een van onze digi-spreekuren. Je kunt je vraag ook online stellen.

  bekijk hier de digi-spreekuren >

 • Digi-bieb

  Kom langs met al je vragen over het digitale aanbod van dbieb zoals e-books, databanken en apps van dbieb. Je kunt je vraag ook online stellen. 
  Elke dinsdag, 15.00-16.00 uur, dbieb Leeuwarden (m.u.v. schoolvakanties).

computercursussen

Heb je al een flinke basiskennis van computers en internet en wil je meer weten over het werken met je computer, tablet of smartphone? Denk eens aan een computercursus van dbieb. Allemaal interessante thema’s om je computerskills te vergroten!

Kijk welke cursussen je kunt volgen


Gratis online cursussen

Wist je dat je als lid van dbieb ruim 160 online cursussen kunt volgen? Dat kan helemaal gratis, en op een moment dat het jou uitkomt. Van HTML, Photoshop Elements, InDesign, WordPress tot LinkedIn, Google, Facebook, Word, Excel en Powerpoint. En meer!

kijk welke cursussen je kunt volgen


 • Meer weten?