computer en internet


oefenen met de computer: waarom werkt het?

‘Ik werd werkloos en had helemaal geen digitale vaardigheden’, zegt Yvon over de Klik &Tik-cursus. De Klik & Tik-programma’s helpen heel veel mensen over hun computerangst heen. Ook Yvon en Willie.

oefenen.nl

In de oefengroepen werkt iedereen zelfstandig met de leerstof van oefenen.nl en van steffie. Er zijn altijd begeleiders aanwezig om je verder te helpen. Het is ook mogelijk om met de andere programma's van oefenen.nl te werken.

waar en wanneer kan ik beginnen?

  • dbieb Leeuwarden (Blokhuispoort): donderdagochtend van 9.30 - 11.30 uur
  • dbieb wijkgebouw Bilgaard: woensdagochtend van 9.30 - 11.30 uur
  • dbieb wijkcentrum Heechterp-Schieringen - wegens verbouwing tijdelijk in dbieb Leeuwarden, Blokhuispoort: donderdagmiddag van 13.30 - 15.30 uur
  • dbieb Burgum: donderdagochtend van 9.30 - 11.30 uur
  • dbieb Grou: donderdagmiddag van 13.30 - 15.30 uur

voordelig lid

Als je meedoet met oefenen met de computer in dbieb heb je recht op een gratis tariefabonnement. Vraag ernaar bij de begeleider.

digivaardig - de basis

Met Klik & Tik - de basis start je bij het begin. Je leert typen, e-mailen en je gaat het internet op. Filmpjes laten zien hoe het werkt en daarna kun je zelf gaan oefenen. Voordat je begint is het handig als je al ervaring hebt met een computermuis.
 

digivaardig - het internet op

Klik & Tik - het internet op helpt je de weg te vinden op het internet. Je leert hoe je er zoekt en hoe je websites bekijkt. Hoe schrijf je een e-mail en hoe kun je bestanden ‘downloaden’? Voordat je begint is het handig als je al enige ervaring hebt met een computer.
 

digivaardig - samen op ’t web

Bij Klik & Tik - samen op ’t web oefen je hoe je sociale media gebruikt. Je leert hoe Facebook, Skype en WhatsApp werken en maakt kennis met Instagram, LinkedIn en YouTube. Voordat je begint is het handig als je al enige ervaring met internet hebt.

nieuw: klik & tik: de tablet

Klik & Tik. De tablet helpt je om dingen te doen op je tablet. Er is een cursus voor de iPad en een voor de Android tablet.
Je leert omgaan met de tablet , naar internet gaan, websites zoeken en informatie zoeken op websites, e-mails versturen en ontvangen, foto’s en filmpjes maken en bekijken, verbinding maken met wifi en veilig werken op de tablet.

nieuw: klik & tik de start

Webhulp Jomi legt in Klik & Tik. De start in makkelijke taal uit hoe de computer werkt. Dit is een opstapje naar het programma Klik & Tik. De basis. Je leert hoe de muis werkt, typen, internet starten, hoe je oefenen.nl start, de computer aan- en uitzetten en hoe je het geluid harder en zachter zet. 

oefenen met steffie

Steffie legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Bijvoorbeeld reizen met de OV-chipkaart, internetbankieren, DigiD aanvragen of je zorgverzekering. Je oefent echt,zodat je daarna aan de slag durft met je eigen inloggegevens.

digitale inloop

Heb je nog vragen? Op ons digitaal spreekuur en digi-inloop kun je allerlei vragen stellen over digitale zaken.Of kom naar het digitaal café om gezellig samen over computerzaken, tablets en apps te praten.

werken met DigiD

Contact met de overheid gaat steeds vaker via internet. Leer er alles over in de gratis cursus Werken met DigiD.
 

maak veilig gebruik van de digitale wereld

De online wereld wordt steeds groter. Internet, mail, social media. Ze zijn niet meer uit ons dagelijkse leven weg te denken. En misschien zit je ook wel vaker op je telefoon of tablet dan je zou willen. En wil je hier bewuster mee omgaan. Of wil je meer inzicht in je online gebruik. En hoe kun je veilig(er) gebruik kunt maken van internet? Wat zijn bijvoorbeeld cookies? En wat is phishing? Kom naar de gratis activiteiten in dbieb. We verwelkomen je graag!

kijk snel waar je naartoe kunt