dbieb gaat stapsgewijs weer open

Lees meer in de antwoorden op de veel gestelde vragen.

digi-specials


Programma sept 2019 tot jan 2020

Toegang gratis, aanmelden niet nodig.

Privacy op Facebook

Om in contact te blijven met je vrienden, is Facebook een veelgebruikte website. Maar hoeveel privacy heb je nog en wat kan een ander van jou zien? Van wie zijn jouw gegevens en hoe commercieel is Facebook eigenlijk? Allemaal redenen om je instellingen te goed te beheren. Zo voorkom je dat iedereen meekijkt.

di 10 sep 2019, 13.30-14.30 uur, dbieb Leeuwarden, de Nor

Maak je browser veiliger

Wist je dat je heel veel informatie over jezelf prijsgeeft als je zoekt op het internet? Je moet er toch niet aan denken dat dit in handen komt van andere –ongewenste -partijen? In deze special bespreken we de mogelijkheden om je privé-instellingen van je browser te verbeteren.  

di 8 okt 2019, 13.30-14.30 uur, dbieb Leeuwarden, de Nor

Regel je digitale nalatenschap

Wat gebeurt er met je Facebook-account als jij er niet meer bent en blijf je altijd in LinkedIn staan? Je kunt nu al regelingen treffen om je online activiteiten te beheren. Wat moeten je nabestaanden weten? Maak kennis met allerlei manieren om je digitale nalatenschap te regelen.

di 12 nov, 13.30-14.30 uur, dbieb Leeuwarden, de Nor

Digitaal je zaken regelen voor zorg en gezondheid

In de workshop Digitaal je zaken regelen voor zorg en gezondheid maak je kennis met de websites van zorgverzekeraars. Een handige workshop voor iedereen die het lastig vindt om online zaken te regelen voor je zorgverzekering.

di 10 dec, 13.30-14.30 uur, dbieb Leeuwarden, de Kraak
meer informatie en aanmelden  

Online boeken zoeken: tips&tricks

Voor het zoeken van leuke boeken hoef je niet per se naar dbieb. Er zijn allerlei mogelijkheden om online naar toffe titels te zoeken. Diverse databanken bieden een schat aan informatie; kijk maar eens dbieb.nl onder collectie. Onze digitale bestanden met recensies zijn voor iedereen gratis te raadplegen en vanuit huis kun je inloggen met de lenerspas.

di 10 dec, 13.30-14.30 uur, dbieb Leeuwarden, de Nor

Meer doen met je dbieb account

Je dbieb account is hartstikke handig voor het verlengen van boeken of het lenen van e-books en digitale prentenboeken voor kinderen. Je kunt er veel meer mee dan je denkt! Zo kun je thuis allerlei digitale bestanden van dbieb bekijken, zoals Theorie rijbewijs en de literaire databanken Uittrekselbank en Literom. In deze special nemen we heel veel extra’s onder de loep.

di 14 jan, 13.30-14.30 uur, dbieb Leeuwarden, de Nor

Programma feb 2020 tot juni 2020

Toegang gratis, aanmelden niet nodig.

Veilig wachtwoorden gebruiken

Vind je het ook zo lastig om al je wachtwoorden te onthouden en veilig op te slaan? Kom dan naar deze uitleg over het gebruik van de gratis wachtwoordmanager LastPass. Daarmee sla je wachtwoorden op een veilige plaats op en vind je ze vanaf al je apparaten terug.

di 11 feb, 13.30-14.30 uur, dbieb Leeuwarden, de Nor

Thuisarts.nl: aanbevolen door artsen

Er zijn veel sites en apps rondom gezondheid. Maar er is er maar één die huisartsen ook gebruiken als ondersteuning bij voorlichting aan hun patiënten: thuisarts.nl. Deze website is bedoeld om mensen te informeren over gezondheid en ziekte. Daarnaast is het een plek waar mensen na een diagnose nog eens kunnen teruglezen wat hun ziekte inhoudt.

di 10 mrt, 13.30-14.30 uur, dbieb Leeuwarden, de Wout

Slim op pad met je smartphone

Seniorweb presenteert een website met allerlei handige weetjes om slim op pad te gaan. Je vindt er informatie over routes plannen, reizen met het openbaar vervoer en slimme apps voor onderweg zoals een app om openbare wc’s te vinden. 

di 24 mrt, 13.30-14.30, dbieb Leeuwarden, De Wout

Wat weet Google van mij?

De meeste internetgebruikers ‘googelen’ bij voorkeur met Google naar informatie op internet. Google weet hierdoor heel veel over zijn gebruikers: info over zoekopdrachten en bezochte websites, maar ook persoonlijke gegevens. Je kunt zelf nakijken én bepalen welke gegevens Google mag opslaan. We bekijken het onderdeel 'Mijn activiteit' van het Google-account.

di 14 apr, 13.30-14.30 uur, dbieb Leeuwarden, online

E-books op je e-reader

Wil je jouw e-reader gebruiken voor het lezen van e-books van de bibliotheek? In deze special krijgt je tips over het lezen van de e-books van de bibliotheek. Leer hoe je ze download op je pc en ze vervolgens gemakkelijk vindt. Ook leer je hoe je de boeken op de pc opent met Adobe Digital Editions hoe je daarna de gedownloade boeken kunt overbrengen naar je e-reader.

di 12 mei, 13.30-14.30 uur, dbieb Leeuwarden, online

E-books op je tablet en digitaal veilig op vakantie

Als lid van dbieb mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Op de online Bibliotheek staan allerlei apps voor je klaar. Leer hoe je je kunt registreren voor het lenen van e-books om ze daarna te lezen via de app of op de pc. Met de vakantie in zicht besteden we ook aandacht aan veilig internetten onderweg&wifi buitenshuis.

di 9 jun, 13.30-14.30 uur, dbieb Leeuwarden, online

Meld je aan per e-mail op unitdigitaal@dbieb.nl. Je ontvangt daarna een link met instructie om deel te nemen aan de online sessie.