meer leren over computer & internet

digitale vragen

Lees hieronder de informatie over de digi-dinsdag, digi-donderdag, digi-bieb de specials, werken met digid of de computercursussen of stel hier je vraag. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken. Soms geven we zelfs computerhulp aan huis.

stel hier je vraag

digitale hulp

digi-dinsdag

Kom eens langs bij de digi-dinsdag. Hier wissel je gratis en zonder afspraak allerlei weetjes met elkaar uit. Onze medewerkers helpen je net als op de digi-donderdag op weg met al je vragen over de digitale wereld.

digi-bieb: Tussen 15.00 en 16.00 uur schuift een bibliothecaris aan om je te helpen met allerlei vragen over het digitale aanbod van de bibliotheek.

digi-inloop ‘special': Iedere tweede dinsdag van de maand is er een digi-inloop ‘special’. Een presentatie over een speciaal thema. De presentatie is steeds van 13.30-14.30 uur.  

dbieb Leeuwarden, de Nor
elke di van 13.30 tot 16.00 uur (uitgezonderd de schoolvakanties).
Data: van di 3 sept-di 30 juni.
Niet op 22/10, 24/12, 31/12, 18/2, 28/4 en 5/5.

digi-bieb

Tussen 15.00 en 16.00 uur schuift een bibliothecaris op de digi-dinsdag aan om je te helpen met allerlei vragen over het digitale aanbod van de bibliotheek:

  • e-books en e-reader
  • computers en databanken van dbieb
  • de apps van dbieb, zoals de Luisterbieb, de Wise-app, de e-books leesapp

 

dbieb Leeuwarden, de Nor
elke di van 15.00 tot 16.00 uur (uitgezonderd de schoolvakanties).

Data: van di 3 sept-di 30 juni.
Niet op 22/10, 24/12, 31/12, 18/2, 28/4 en 5/5.

 

digi-donderdag

Bij de digi-donderdag kun je zonder afspraak naar binnen lopen.   Onze vrijwilligers helpen je met vragen over:
  • hulp bij internetbankieren
  • aanmelden voor online cursussen
  • omgaan met je ov-chipkaart
  • tips en trucs voor je telefoon
  • het downloaden van een app
  • hulp bij tekstverwerking
  • veilig het web op: hoe stel je je virusscanner firewall in
MFC Camminghastins   
Lieuwenburg 2,  (tweede verd.) Leeuwarden: elke do van 13.30 - 16.00 uur.  

Van do 5 sept t/m do 25 juni.  

Niet op 24/10, 26/12, 2/1, 20/2 en 30/4

digi-special

Iedere tweede dinsdag van de maand is er een digi-inloop ‘special’. Een presentatie over een speciaal thema. De presentatie is steeds van 13.30-14.30 uur.

computercursussen

Heb je al een flinke basiskennis van computers en internet en wil je meer weten over het werken met je computer, tablet of smartphone? Denk eens aan een computercursus van dbieb.
 

werken met digid

Met de gratis cursus ‘Werken met DigiD’ bij de dbieb leer je om je weg te vinden op de websites van de overheid. Ook leer je een DigiD aanvragen en gebruiken.
 

voor wie

De digi-dinsdag en digi-donderdag zijn vooral handig als je al basisvaardigheden hebt opgedaan op het gebied van computer en internet. Voor iedereen die nog wil werken aan deze basisvaardigheden, heeft dbieb oefengroepen. Dit is een gratis cursus die je in je eigen tempo volgt. Na afloop van deze cursus kun je zelf aan de slag én kun je altijd voor hulp en begeleiding naar de digi-dinsdag en digi-donderdag. Ook de digi-specials, computercursussen en werken met digi zijn dan goed om te doen.

meer informatie over de oefengroepen