digitale vragen

digitale spreekuren

Tijdens deze spreekuren is er extra ruimte en tijd om je te helpen met al je vragen. Over digitale zaken als: apps van de bieb, e-books, e-reader, internet, Office en social media. Ook kunnen wij je ondersteunen bij (online) cursussen en we kunnen je op weg helpen bij het digitaalhuis en Werken met DigiD. Tot slot kunnen wij je meer vertellen over de digitale diensten van de bibliotheken zoals internet- en databankgebruik in onze vestigingen en het thuis online aanvragen en verlengen van materialen.
 

wanneer zijn de spreekuren?

  • dbieb Leeuwarden: elke do van 15.00 tot 17.00 uur van 6 sept 2018 t/m 11 juli 2019.
  • Erasmus: iedere eerste di van de maand van 10:30 - 11:30 uur. Tijdens dit spreekuur kun je tevens je openstaande posten contant afrekenen. Data: 4 sept, 6 nov, 4 dec 2018 en 5 feb, 5 mrt, 2 apr, 7 mei en 4 juni 2019.
  • Wijkcentrum Bilgaard: iedere eerste di van de maand van 13:00 - 14:00 uur. Tijdens dit spreekuur kun je tevens je openstaande posten contant afrekenen. Data: 4 sept, 6 nov, 4 dec 2018 en 5 feb, 5 mrt, 2 apr, 7 mei en 4 juni 2019.
  • N.B. altijd uitgezonderd de schoolvakanties

tabletcafé

Iedere eerste donderdag van de maand is er in Bibliotheek Leeuwarden van 15.00-16.30 uur een tabletcafé waar bezitters/gebruikers van een iPad of Android tablet elkaar op de hoogte brengen van handige weetjes, tips en trucs. Elke keer komt er een speciaal onderwerp aan de orde. Het tabletcafé is op 4 okt, 1 nov, 6 dec 2018 en 10 jan, 7 feb, 7 mrt, 4 apr, 9 mei en 6 jun en 4 jul 2019.
 

andere vestigingen van dbieb

helpen bij computer

In de vestigingen Burgum, Gytsjerk, Hurdegaryp, Grou en Stiens kun je met je vragen over digitale zaken terecht bij de medewerkers van de bibliotheek. Is er onvoldoende tijd om je te helpen, dan maken we een afspraak voor een later moment of we bellen je op. Buiten de spreekuren om kun je ook in dbieb Leeuwarden met je vragen terecht bij de medewerkers.

verwijsmogelijkheden

Wij kunnen niet al je digitale vragen beantwoorden. Bijvoorbeeld vragen over Windows of over het installeren van software op verwijzen wij naar andere organisaties zoals Seniorweb of Studentaanhuis. Kijk voor tips over de aanschaf van een pc op betrouwbare websites zoals die van de Consumentenbond of van Seniorweb (inloggen als lid van Seniorweb).
Voor hulp bij het invullen van formulieren kun je terecht bij de Buurtservicepunten.