digitale vragen

digivaardig - inloop

digitaal spreekuur dbieb Leeuwarden

Tijdens het spreekuur heeft een medewerker tijd om je te helpen met allerlei vragen over digitale zaken als: e-books, e-reader, internet, Office en social media. Maar ook over de oefengroepen, de mogelijkheden van de computers in dbieb, de databanken van dbieb en de cursussen zoals werken met digid.

  • dbieb Leeuwarden: elke do van 15.00 tot 17.00 uur van 6 sept 2018 t/m 11 juli 2019 (uitgezonderd de schoolvakanties).

digi-inloop Camminghaburen

Zonder afspraak kun je terecht bij onze vrijwilligers die aanwezig zijn om gratis vragen over PC, tablet, iPad of smartphone te beantwoorden.

  • MFC Camminghastins, Lieuwenburg 2 Leeuwarden: elke do van 13.30 - 16.00 uur van 10 jan. t/m 25 april 2019 (uitgezonderd de voorjaarsvakantie)

digivaardig oefenen

In dbieb Leeuwarden, Burgum en Grou en in het wijkgebouw Bilgaard zijn oefengroepen om vaardig te worden op de computer. Je leert individueel aan de hand van het materiaal van Oefenen.nl en Steffie.

 

waar en wanneer oefenen met de computer
  • dbieb Leeuwarden (Blokhuispoort): donderdagochtend van 9.30 - 11.30 uur
  • dbieb wijkgebouw Bilgaard: woensdagochtend van 9.30 - 11.30 uur
  • dbieb wijkcentrum Heechterp-Schieringen - wegens verbouwing tijdelijk in dbieb Leeuwarden, Blokhuispoort: donderdagmiddag van 13.30 - 15.30 uur
  • dbieb Burgum: donderdagochtend van 9.30 - 11.30 uur
  • dbieb Grou: donderdagmiddag van 13.30 - 15.30 uur 

  

digivaardig café

Iedere eerste donderdag van de maand is er in dbieb Leeuwarden van 15.00-16.30 uur een digitaal café waar bezitters/gebruikers van een iPad, Android tablet, smartphone of computer elkaar op de hoogte brengen van handige weetjes, tips en trucs. Elke keer komt er een speciaal onderwerp aan de orde. Aanmelden is niet nodig: je kunt zo naar binnen lopen. Het digitaal café is op 10 jan, 7 feb, 7 mrt, 4 apr, 9 mei en 6 jun en 4 jul 2019.

werken met DigiD

Vind je het lastig om met de computer een afspraak te maken bij de gemeente? Om online werk te zoeken bij het UWV? Of om digitaal huur- en zorgtoeslag aan te vragen? Volg dan de cursus Werken met DigiD bij de dbieb. In deze cursus leer je je weg te vinden op de sites van de overheid. Ook leer je een DigiD aanvragen en gebruiken. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur en deelname is gratis. Hij wordt regelmatig gegeven in de dbieb Leeuwarden, Burgum en Grou.

dbieb dossiers

De digitale dossiers van dbieb sluiten aan bij onze activiteiten. Zo zijn er dossiers over internetveiligheid, robotica en meer. In de dossiers bieden we betrouwbare informatie voorzien van toelichting en uitleg in tekst en beeld.

bekijk de dossiers