digitale vragen

digitaal spreekuur dbieb Leeuwarden

Tijdens het spreekuur kan een medewerker je te helpen met allerlei vragen over:

  • e-books en e-reader
  • internet, office en social media
  • oefengroepen van dbieb
  • computers en databanken in dbieb
  • cursussen zoals werken met digid

dbieb Leeuwarden
elke do van 15.00 tot 17.00 uur van 6 sept 2018 t/m 11 juli 2019 (uitgezonderd de schoolvakanties).

digi-inloop Camminghaburen

Bij de digi-inloop kun je zonder afspraak naar binnen lopen. Onze vrijwilligers helpen je met vragen over:

  • PC
  • tablet
  • iPad of smartphone

MFC Camminghastins
Lieuwenburg 2 Leeuwarden: elke do van 13.30 - 16.00 uur van 10 jan. t/m 25 april 2019 (uitgezonderd de voorjaarsvakantie).

digitaal café

Bij het digitaal café kun je zonder afspraak naar binnen lopen. Het café is bedoeld voor iedereen die werkt met een iPad, Android tablet, smartphone of computer. Je wisselt handige weetjes met elkaar uit.

Elke keer komt er een speciaal onderwerp aan bod.

Het digitaal café is iedere eerste donderdag van de maand in dbieb Leeuwarden van 15.00-16.30 uur, op 4 apr, 9 mei en 6 jun en 4 jul 2019.

digitale vragen

Heb je een vraag over digitale zaken en kom je er zelf niet uit? Vrijwilligers van dbieb helpen je verder. Stel hier je vraag en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken. Soms geven we zelfs computerhulp aan huis.
 

thuis oefenen

Wil je thuis oefenen met de computer? Dat kan met steffie.nl. Steffie helpt je en legt je moeilijke dingen op een makkelijke manier uit.

Ook de website oefenen.nl helpt je. Je kunt er je digitale vaardigheden oefenen of oefenen met taal, rekenen, geld en nog veel meer.


maak veilig gebruik van de digitale wereld

De online wereld wordt steeds groter. Internet, mail, social media. Ze zijn niet meer uit ons dagelijkse leven weg te denken. En misschien zit je ook wel vaker op je telefoon of tablet dan je zou willen. En wil je hier bewuster mee omgaan. Of wil je meer inzicht in je online gebruik. En hoe kun je veilig(er) gebruik kunt maken van internet? Wat zijn bijvoorbeeld cookies? En wat is phishing? Kom naar de gratis activiteiten in dbieb. We verwelkomen je graag!

Kijk snel wanneer je mee kunt doen