filosofie, wetenschap & maatschappij

terug naar te doen

Kijk om je heen. Onderzoek. Ontdek. Stap eens in de wereld van een ander en verruim je blik! Of neem de wetenschap onder de loep. En doe nieuwe inzichten op.
Op deze pagina vind je een greep uit ons aanbod.Jaron Harambam - The truth is out there

Complotdenken is sinds de coronacrisis niet meer weg te denken uit ons politieke en culturele landschap. Socioloog Jaron Harambam legt uit wie deze zogenoemde complotdenkers zijn, wat hun ideeën zijn en vooral ook wat hen drijft. Kunnen we op andere manieren met dit wantrouwen om gaan dan het simpelweg proberen te ontkrachten?

brainwaves, 8 dec

Doortje Smithuijsen – Iedereen verslaafd

Met de digitalisering is het ook het aantal verslavingen toegenomen. Van PlayStation tot appen, van stappenteller tot Instagram: alles wat we online doen heeft een sterk aantrekkende werking. Vrijwel iedereen kijkt meer naar schermen dan hij zou willen; niemand kan nog zonder smartphone. Zijn we allemaal verslaafd?
 

brainwaves, 2 feb

Ferry Zandvliet - Trauma omzetten in geluk

Op 13 november 2015 is Ferry met vrienden in het Parijse theater Bataclan als mannen met Kalasjnikovs het vuur openen in de volgepakte zaal. Hij ziet en voelt hoe tientallen mensen naast hem worden gedood. De ervaring verandert zijn leven. Met als hoogtepunt: zijn vriendschap met de vader van één van de aanslagplegers.
 

brainwaves, 9 maart


Gratis online cursussen

Wist je dat je als lid van dbieb ruim 160 online cursussen kunt volgen? Dat kan helemaal gratis, en op een moment dat het jou uitkomt. Van Filosofie & Islam en Kritisch denken tot een Cursus Eigen Podcast Beginnen. En meer.

kijk welke cursussen je kunt volgen

  • Meer weten?