foto, film & gamen

terug naar te doen

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Beelden spreken en nemen je mee naar een andere wereld. Ontdek de bijzondere verhalen van fotografen uit het Noorden. Of duik in de wereld van beroemde filmregisseurs, zoals Ingmar Bergman of Yimou Zhang, die onvergetelijke films maakten. Op deze pagina vind je een greep uit ons aanbod.


dbieb en Slieker presenteren: Dial Q Filmquiz

Hou je van film? Van een spelletje op z’n tijd? Dan zit je bij de Dial Q Filmquiz goed. Eén groot filmvragenfeest voor iedereen die weleens een film heeft gezien. Kom gezellig lachen, peinzen en puzzelen met je vrienden tijdens de leukste live filmquiz van het jaar. Meedoen is meemaken!

dial q filmquiz, 26 feb

Filmgeschiedenis

Film en bewegend beeld zijn niet meer weg te denken uit deze tijd. In deze reeks colleges duiken we in de filmgeschiedenis van beroemde filmregisseurs als Paul Verhoeven, Orson Welles en Ingmar Bergman. Camera loopt? Actie!

Colleges filmgeschiedenis

Jeroen Toirkens – BOREALIS Life in the woods

Het belang van de bossen op onze planeet was nooit duidelijker dan nu.

Fotograaf en filmmaker Jeroen Toirkens bezocht samen met journalist en televisiemaker Jelle Brandt Corstius de bossen van de zogenaamde boreale zone, voor de verhalen van de bossen en de mensen die ze bewonen.

 

college fotografie, 15 feb

Op avontuur met Jan Dirk van der Burg – Typisch Nederland

Jan Dirk van der Burg (1978) fotografeert, filmt, maakt fotocomedy en was van 2018 tot 2022 Fotograaf des Vaderlands. Onlangs publiceerde hij het boek ‘Typisch Nederland’, een humoristische reflectie op het uitzonderlijke alledaagse. Waarom witte HOME-letters voor het raam? Waarom zou je een klikobak camoufleren? Waarom? Waarom worden telefoonmasten vermomd als bomen? Waarom?
 

college fotografie, 29 mrt

Harry Cock – fotograaf van het Noorden

Harry Cock fotografeert de mens in zijn omgeving of het landschap. Zijn foto’s met landschap en stad als decor zijn bekend om hun treffende verbeelding van het leven in het Noorden, evenals zijn portretten en architectuurfoto’s. Deze avond neemt Harry je mee in alle facetten van zijn fotografie.


 

college fotografie, 10 mei


  • Meer weten?