nacht van de filosofie 2021

terug naar wat is er geweest

Over de Nacht...

Dit jaar was de Nacht van de Filosofie online! Met boeiende lezingen, te gekke kunst, kritische columns en interessante interviews. Deze keer stond het thema ‘De natuur was hier’ centraal. Het online evenement was gratis te volgen. Onze sprekers namen je mee in hun hersenspinsels over de natuur. Hieronder vind je een overzicht van onze filosofen en podiumkunstenaars!

Scroll naar beneden voor het volledige programma

Over het thema ‘De natuur was hier’

Diersoorten sterven uit, onze grond verschraalt en bossen staan in brand. Door de overwoekering van de mens verdwijnt de natuur op rap tempo. Filosofen noemen dit tijdperk Antropoceen, oftewel het tijdperk van de mens. Overal waar wij komen laten we onze voetsporen achter. We laten plastic slingeren, lozen olie in de zee en leven momenteel met een dodelijk virus.
Maar wie zijn wij ten opzichte van de natuur? Is er een verschil tussen menselijke en niet-menselijke natuur? Verdient de mens een aparte status ten opzichte van andere soorten? Is het leven van een boom, dier of rivier net zo belangrijk als een mens? Genoeg voer voor wetenschappers, filosofen en kunstenaars voor een avondje online filosoferen.
In verschillende settings word je getrakteerd op muziek, talks en interviews. Zo vanaf je scherm de huiskamer in.

Gratis toegang

  • Datum: donderdag 22 april 2021
  • Tijd: 20:00-22:15
  • Locatie: online evenement
  • Entree: Gratis

Programma

programma

Nacht van de Filosofie wordt mede mogelijk gemaakt door:


Partners: