gezondheid, filosofie & maatschappij

terug naar te doen

Kijk om je heen. Onderzoek. Ontdek. Stap eens in de wereld van een ander en verruim je blik! Of neem de wetenschap onder de loep. En doe nieuwe inzichten op. Of laat je inspireren door opiniemakers en wetenschappers voor een gezonder leven. Op deze pagina vind je een greep uit ons aanbod.Doortje Smithuijsen – Iedereen verslaafd

Met de digitalisering is het ook het aantal verslavingen toegenomen. Van PlayStation tot appen, van stappenteller tot Instagram: alles wat we online doen heeft een sterk aantrekkende werking. Vrijwel iedereen kijkt meer naar schermen dan hij zou willen; niemand kan nog zonder smartphone. Zijn we allemaal verslaafd?
 

brainwaves, 2 feb

Ferry Zandvliet - Trauma omzetten in geluk

Op 13 november 2015 is Ferry met vrienden in het Parijse theater Bataclan als mannen met Kalasjnikovs het vuur openen in de volgepakte zaal. Hij ziet en voelt hoe tientallen mensen naast hem worden gedood. De ervaring verandert zijn leven. Met als hoogtepunt: zijn vriendschap met de vader van één van de aanslagplegers.
 

brainwaves, 9 maart

Café ’t Einde

Blijf niet zitten met vragen over het levenseinde. Of het nu gaat over jezelf, een familielid of vriend(in), of over nu of in de toekomst: het is fijn om te weten wat je kunt verwachten. Niet iedereen praat daar gemakkelijk over. Loop gerust binnen bij Cafe 't Einde om vragen te stellen en anderen te ontmoeten. 
 

data café 't einde

Filosofie Meetup

Soms zijn er zaken die ons in het dagelijks leven raken, maar waar we niet de tijd voor nemen om bewust bij stil te staan. Tijdens de Filosofie Meetup voeren we socratische gesprekken waarbij we, geholpen door de inzichten van de grote denkers, actuele vraagstukken proberen te verhelderen.
 

data filosofie meet up


Gratis online cursussen - log in met je lenerspas en start een cursus


  • Meer weten?