kunst&cultuur

terug naar te doen

(Her)ontdek het verleden. Van componisten als Beethoven en Mozart, die verschillende stemmingen in hun muziek lieten doorklinken. Of van Paul Verhoeven en Orson Welles die onvergetelijke films maakten. Of duik in je eigen familiegeschiedenis. Wie waren je voorouders en hoe zag hun leven eruit? Het verleden verrast en verandert je blik op het nu.
Op deze pagina vind je een greep uit ons aanbod.Colori Ensemble – cd-presentatie ‘Spectrum’

Het Colori Ensemble presenteert haar nieuwe cd ‘Spectrum’. Naast het hedendaagse repertoire staan eigen arrangementen van klassieke meesterwerken op het programma.

gratis cd-presentatie op 30 september

colori ensemble

Art-songs van Richard Hageman

Zangeres Siobhan Stagg en pianist Nico de Villiers presenteren hun nieuwe cd met daarop songs van de Leeuwarder componist Richard Hageman.

gratis Recital op 20 oktober

  • Muziekluistergroep

    Via dbieb is er een muziekluistergroep van Senia waardoor je met gelijkgestemden je favoriete muziekstukken kunt uitdiepen.

Geschiedenis

Filmgeschiedenis

Film en bewegend beeld zijn niet meer weg te denken uit deze tijd. In deze reeks colleges duiken we in de filmgeschiedenis van beroemde filmregisseurs.

lezingen filmgeschiedenis

Gratis online cursussen!

Wist je dat je als lid van dbieb ruim 160 online cursussen kunt volgen? Dat kan helemaal gratis, en op een moment dat het jou uitkomt. Van grafische vormgeving, InDesign, Filosofie & Islam tot snellezen. En meer.

kijk welke cursussen je kunt volgen


  • Meer weten?