Alle vestigingen van dbieb zijn t/m maandag 15 maart gesloten. Voor vragen over onze dienstverlening tijdens de sluiting verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

nacht van de filosofie

Pete Wu&Thomas van der Meer

Coen Peppelenbos&Bart Temme

Ids Tjaarda & Rick Zijlstra

Overige activiteiten in De Boekbinderij

Ook voor kinderen

Filosofie met kinderen? Dat kan!
Filosofie hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Vragen stellen en aangeven dat er geen foute antwoorden zijn is al een goed begin. In de maand van de Filosofie organiseert dbieb workshops en cursussen voor kinderen.

De Nacht van de Filosofie ontwikkelt samen met Weekendschool Baljee en filosofiejuf.nl een workshop voor groep 7/8 van de Weekendschool Baljee.

Meer filosofie in dbieb

Kinderfilosofieboek

Dit jaar staat ter gelegenheid van de Maand van de Filosofie het kinderfilosofieboek Patrick geheel in het teken van ‘Het uur van de waarheid’. Het boek prikkelt zo ook kinderen over thema van dit jaar, want wat is volgens hen waarheid?

Het kinderfilosofieboek van dit jaar is geschreven door Annelies Verbeke. 'Patrick' is haar eerste kinderfilosofieboek.

Lees meer over waarheid

Vrijwilligers gezocht

Lijkt het jou leuk om samen met ons een meeslepend festival neer te zetten? En ben je beschikbaar op zaterdag 18 april 2020? Neem dan snel contact met ons op! We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons willen helpen bij de ontvangst van sprekers en bezoekers, catering, kaartverkoop, techniek en opbouw.
Wat je ervoor terugkrijgt... ? Eeuwige dank, een super leuke dag, een ervaring rijker en gratis toegang tot alle lezingen en workshops.

Eten, drinken, slapen en parkeren

Eten in de Blokhuispoort: Café de Bak en Proefverlof

Overnachten in de Blokhuispoort: Alibi Hostel

Parkeergarage Zaailand
Zaailand 5, 8911 BL Leeuwarden

Parkeergarage De Klanderij
Posthoornsteeg 40, 8911 AT Leeuwarden
 

Meer weten

volg ons op:
Facebook
Twitter

Meer weten over de Nacht van de Filosofie Fryslân? Stuur een e-mail naar: a.nijboer@dbieb.nl

 

Bedankt

Maand van de filosofie

April is de Maand van de Filosofie. In heel Nederland worden evenementen, lezingen en workshops georganiseerd. Elke jaar is er een centraal thema.  Dit jaar is dat Het uur van de waarheid.

Essay Maand van de Filosofie

Elke jaar schrijft een gastschrijver het essay voor de Maand van de Filosofie. Dit jaar is dat Alicja Gescinska.

 

Socratesbeker

De Socratesbeker wordt ieder jaar uitgereikt aan de auteur van het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende Nederlandstalige filosofieboek dat in het voorgaande jaar verscheen.