nacht van de filosofie

Het uur der waarheid

De nacht van de filosofie draagt dit jaar het thema ‘Het uur van de waarheid’. Een avond vol colleges, talks, workshops, interviews en theater over Het uur van de Waarheid. Met o.a Denker des Vaderlands Daan Roovers en P.C.Hooftprijs winnaar Maxim Februari. Maar ook met Coen Simon, Trudy Dehue, Hans Harbers, Oek de Jong, Jaron Harambam, Lammert Kamphuis en vele anderen.
Ontdek het verhaal achter de waarheid, leer filosoferen, ontmoet denkers en ... laat jouw uur van de waarheid aanbreken. Het programma van de Nacht van de filosofie is in voorbereiding en wordt binnenkort op de website geplaatst.

 

tickets

Zaterdag 18 april 2020 19:15 tot 01:30 uur, dbieb Leeuwarden

ook voor kinderen

Filosofie met kinderen? Dat kan!
Filosofie hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Vragen stellen en aangeven dat er geen foute antwoorden zijn is al een goed begin. In de maand van de Filosofie organiseert dbieb workshops en cursussen voor kinderen.

De Nacht van de Filosofie ontwikkelt samen met Weekendschool Baljee en filosofiejuf.nl een workshop voor groep 7/8 van de Weekendschool Baljee.

Meer filosofie in dbieb

lees meer over waarheid

vrijwilligers gezocht

Lijkt het jou leuk om samen met ons een meeslepend festival neer te zetten? En ben je beschikbaar op zaterdag 18 april 2020? Neem dan snel contact met ons op! We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons willen helpen bij de ontvangst van sprekers en bezoekers, catering, kaartverkoop, techniek en opbouw.
Wat je ervoor terugkrijgt... ? Eeuwige dank, een super leuke dag, een ervaring rijker en gratis toegang tot alle lezingen en workshops.

eten, drinken, slapen en parkeren

Eten in de Blokhuispoort: Café de Bak en Proefverlof

Overnachten in de Blokhuispoort: Alibi Hostel

Parkeergarage Zaailand
Zaailand 5, 8911 BL Leeuwarden

Parkeergarage De Klanderij
Posthoornsteeg 40, 8911 AT Leeuwarden
 

meer weten

volg ons op:
Facebook
Twitter

Meer weten over de Nacht van de Filosofie Fryslân? Stuur een e-mail naar: a.nijboer@dbieb.nl

 

Bedankt

met dank aan: Esker van de Werken en Janneke de Boer, studenten Academie voor Popcultuur
 

maand van de filosofie

April is de Maand van de Filosofie. In heel Nederland worden evenementen, lezingen en workshops georganiseerd. Elke jaar is er een centraal thema.  


 

essay Maand van de Filosofie

Elke jaar schrijft een gastschrijver het essay voor de Maand van de Filosofie. Dit jaar is dat cabaretier Tim Fransen.  

 

 

Socratesbeker

De Socratesbeker wordt ieder jaar uitgereikt aan de auteur van het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende Nederlandstalige filosofieboek dat in het voorgaande jaar – in dit geval dus 2018 – verscheen. Gerben Bakker, gast op de Nacht van de Filosofie Fryslân, is een genomineerden met het boek Over politieke correctheid dat hij samen met Gert Jan Geling schreef.