Alle vestigingen van dbieb zijn vanaf donderdag 19 november weer open. Voor vragen over de onze dienstverlening en de Coronarichtlijnen verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten en spreekuren gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

Benjamin Moser | Het verborgen leven van Susan Sontag

Benjamin Moser

De biografie van Benjamin Moser over Susan Sontag is genomineerd voor de PEN America Literary Awards. In Sontag (2019) beschrijft de in Nederland wonende Amerikaan Benjamin Moser het leven, het werk en het gedachtegoed van Susan Sontag.

Zij is een van de meest vooraanstaande denkers uit de Verenigde Staten en schreef over kunst, taal, ziekte, fotografie en politiek. In haar leven en werk zitten een aantal conflicten: een analytische blik op de wereld, een activistische retoriek en een geheim persoonlijk leven. Susan Sontag was joods, vrouw en lesbisch en dat laatste hield ze verborgen, vanwege de maatschappelijk consequenties. Met Moser praten Coen Peppelenbos en Bart Temme over die boeiende tegenstelling.

Na afloop is er een signeersessie met meet en greet in de hal.

Foto: Merlijn Doormerik