Alle vestigingen van dbieb zijn vanaf donderdag 19 november weer open. Voor vragen over de onze dienstverlening en de Coronarichtlijnen verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten en spreekuren gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

Coen Simon | Retorische antwoorden op onze tijd

Coen Simon

Mondigheid, vooral grote mondigheid, is het kenmerk van onze tijd. De enige manier om deze te weerspreken is beter spreken. Want hoeveel gezag, harde feiten en intelligentie we volgens Quintilianus ook inbrengen, "het verstand zou ons niet zo kunnen helpen en zou zich niet zo duidelijk kunnen manifesteren als wij niet door te spreken de beelden die wij in onze geest vormen, konden uiten." In een spoedcursus leert filosoof Coen Simon je het retorische antwoord op de retoriek van onze tijd.

Over Coen Simon
Coen Simon (1972) is schrijver, kinderboekenschrijver, filosoof en mede-oprichter van de filosofische denktank Nieuw Licht. Zijn essays in NRC, de Correspondent en Trouw zijn spraakmakend in het publieke debat. In 2012 won hij de Socrates Wisselbeker voor het beste filosofieboek met En toen wisten we alles. De jury schreef: ‘In een bedrieglijk lichtvoetige stijl behandelt hij de ongemakken en eigenaardigheden van het moderne leven.' Zojuist verscheen zijn Pleidooi tegen enthousiasme. Als waarheid een kwestie van smaak wordt.