ComedyTunes Comedynight

met Wilko Terwijn, Jeroen Pater en Ronald Smink

Wilko Terwijn

Al meer dan 25 jaar is Wilko Terwijn een graag geziene comedian op de Nederlandse podia. Samen met Ruben van der Meer en Tijl Beckand was hij een vast speler van de Grote Improvisatieshow. Zijn grote doorbraak dankt hij aan zijn oudejaarsconferences.

Naast comedian is Wilko een veelgevraagd schrijver. Tal van grote cabaretiers zoals Najib Amhali en Philippe Geubels werken graag met hem samen. Hij is één van de hoofdschrijvers van de 'Comedy Central's Roast of…' en zelfs de hoofdschrijver en spelcoach van premier Mark Rutte voor het Correspondents Dinner.

Je zou bijna denken dat Wilko alleen nog maar achter de schermen actief is. Niets is minder waar, want hij treedt nog regelmatig op. Zijn naam prijkte veelvuldig op de line up van festivals als Lowlands, The Edinburgh Fringe, De Zwarte Cross en het Utrecht International Comedy Festival. Zijn grote liefde is echter de comedy club setting: dicht op elkaars lip, improviserend met het publiek en dan de zaal afbreken.

Alvast nader kennismaken met Wilko? Check de podcast onderaan de pagina.

Jeroen Pater

Jeroen Pater is een man die stand-up comedy leeft. Al meer dan 20 jaar is hij een graag geziene gast op de podia in het land en terecht! Het gaat hier om een comedian die als geen ander alledaagse frustraties over katten of de Action kan ombuigen in grappen waar je spontaan de slappe lach van krijgt.

Maar de Utrechtse comedian heeft meer in zijn mars dan alleen schitteren op het podium. Als mede-oprichter van het Comedyhuis is hij ook de drijvende kracht achter de schermen van een steeds verder uitdijend comedy-imperium. Pater is namelijk een begenadigd cultureel ondernemer die altijd naar kansen zoekt en met nieuwe ideeën komt (een comedy-club! Comedycursussen! Een festival!). Tijdens de coronaperiode stampte hij zo in korte tijd een tv-studio uit elkaar voor comedyshows op internet en bouwde hij het Utrecht International Comedy Festival om tot een interactieve online comedy-ervaring. Ook werkt hij al jaren als communicatietrainer in het bedrijfsleven, en weet hij dus de vertaalslag te maken van de zakelijke naar de creatieve omgeving.

Samengevat: stand-up comedy in Nederland zou niet hetzelfde zijn, zonder deze geweldenaar (op en áchter het podium).

Ronald Smink

Ronald Smink is een levend stripfiguur die als comedian volledig out of the box denkt.

Een show van Smink is een energieke ervaring waarbij het publiek wordt bestookt met bizarre fantasieën over bevers op de snelweg, Fortuna Sittard, en de waanzin van kinderen krijgen. Een extreem grappige achtbaan waar geen einde aan lijkt te komen dus.

Ronald heeft het Groninger Studenten Cabaret Festival gewonnen, op Lowlands gespeeld en met meerdere avondvullende cabaretprogramma’s door Nederland getoerd. Ronald Smink is de absolute top van comedy dus. Of zoals de pers het zegt:

In zijn gekte komt zijn ware talent naar boven – Friesch Dagblad.


terug naar De Nacht van de Filosofie