Alle vestigingen van dbieb zijn vanaf donderdag 19 november weer open. Voor vragen over de onze dienstverlening en de Coronarichtlijnen verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten en spreekuren gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

Elke Wiss | Socrates op sneakers

Elke Wiss

Elke Wiss geeft ons 3 lessen die wij van Socrates kunnen leren. De wereld van nu heeft behoefte aan andere gesprekken. Van gesprekken die gaan over ‘winnen en overtuigen’ en veel weg hebben van ‘meninkje worstelen’, naar gesprekken die gaan over verdieping, onderzoek en perspectivistische lenigheid.

‘Ik word zo blij van oppervlakkige gesprekken die nergens over gaan’, zei niemand. Ooit. En tegelijk weten we niet zo goed hoe we scherpte en diepte in een gesprek kunnen brengen. Na deze talk weet je dat wel. Want hoe we dat doen en hoe we dat soort gesprekken meer en beter kunnen voeren, is iets dat we van Socrates kunnen leren. Want filosoferen, samen denken, is een grote zoektocht naar waarheid. Door de dingen van meerdere perspectieven te bekijken, word je wijzer, rijker, leniger in je hoofd. Misschien is dat wel de manier om dichterbij de waarheid te komen.
Tijdens deze interactieve talk word je meegenomen in verrassende ontdekkingen uit het boek ‘Socrates op sneakers’ én krijg je direct praktische handvatten om scherpere vragen te stellen en betere gesprekken te voeren. Je gaat verrast, geïnspireerd en geprikkeld weer naar huis. Vastbesloten om meer diepgang op te zoeken in gesprekken.

Over Elke Wiss
Elke Wiss is theatermaker, praktisch filosoof, trainer en spreker. Zij richtte een aantal jaren geleden haar eigen bedrijf De Denksmederij op: bureau voor praktische filosofie en creatief denken. Ze maakt en regisseert voorstellingen, geeft trainingen in kritisch denken en de kunst van het vragen stellen, individuele denk-consulten en ze begeleidt groepen en organisaties in (filosofische) gespreksvoering. Je vindt haar ook op een podium wanneer ze spreekt over kritisch denken, of creativiteit en innovatief denken. Ze schreef het boek ‘Socrates op sneakers’, waarin ze je helpt díe vragen te stellen die zorgen voor verdieping, aanscherping en verbinding.

Foto: Elke Verbruggen fotografie