Alle vestigingen van dbieb zijn vanaf donderdag 19 november weer open. Voor vragen over de onze dienstverlening en de Coronarichtlijnen verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten en spreekuren gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

Elke Wiss | So you think you can think

Elke Wiss

Kritisch, helder denken; dat willen we allemaal wel. We denken dat al snel te kunnen, maar dat valt in de praktijk toch wat tegen.

De denkfouten en argumentatiemissers vliegen je om de oren, als je goed oplet. We overtuigen elkaar maar wat graag met drogredenen en argumenten die we eigenlijk nergens op baseren. Bovendien verdoezelen we de waarheid vaak met bagger als ‘dat vind ik nou eenmaal’ of ‘dat voel ik gewoon zo’. Allemaal argumenten waar we weleens mee wegkomen, maar die niets zeggen over een situatie of de waarheid. In deze workshop kom je dichterbij die waarheid door haar in ieder geval helder te bekijken. In deze workshop maak je kennis met basistechnieken van het argumenteren en helder denken. Je wordt geconfronteerd met je eigen denkpatronen en –valkuilen en na afloop ga je verrast en geïnspireerd weer naar huis. Geprikkeld om nóg helderder te leren denken.

Over Elke Wiss
Elke Wiss is theatermaker, praktisch filosoof, trainer en spreker. Zij richtte een aantal jaren geleden haar eigen bedrijf De Denksmederij op: bureau voor praktische filosofie en creatief denken. Ze maakt en regisseert voorstellingen, geeft trainingen in kritisch denken en de kunst van het vragen stellen, individuele denk-consulten en ze begeleidt groepen en organisaties in (filosofische) gespreksvoering. Je vindt haar ook op een podium wanneer ze spreekt over kritisch denken, of creativiteit en innovatief denken. Ze schreef het boek ‘Socrates op sneakers’, waarin ze je helpt díe vragen te stellen die zorgen voor verdieping, aanscherping en verbinding.

Foto: Elke Verbruggen fotografie