dbieb is geopend met een aangepaste dienstverlening

Lees meer in de antwoorden op de veel gestelde vragen.

Amanda de Voogd, Saakje Bakker, Asing Walthaus - Hoe echt is kwetsbaar?

gesprek

Een gesprek over echte en minder echte kwetsbaarheid…. Met Amanda de Voogd en Saakje Bakker, onder leiding van Asing Walthaus. Je kwetsbaarheid laten zien is een wereldwijde tendens in films, boeken en tv programma's en sociale media. Hoe omschrijven we kwetsbaarheid? En hoe echt is die kwetsbaarheid eigenlijk? Welk beeld kunnen we van onszelf geven en is innoveren mogelijk zonder fouten te maken?

De term fantoomkwetsbaarheid werd geopperd door Roxanne van Iperen. Het tonen van je zwakte kan een opzichtige manier worden om naar iemands sympathie te hengelen: de toeschouwer moet meeleven met de afzender en die net gevormde band wordt vervolgens ingezet om hem of haar te beïnvloeden - vandaar ook de term 'influencer'.' Wat is het effect van deze 'geregisseerde kwetsbaarheid'? En wat vertelt het ons?

In de grote tent op het tweede plein gaat Asing Walthaus (Leeuwarder Courant) in gesprek met Amanda de Voogd (coach en eigenheidsdeskundige) en Saakje Bakker (Instituut voor faalkunde) over dit maatschappelijke vraagstuk.