Alle vestigingen van dbieb zijn vanaf donderdag 19 november weer open. Voor vragen over de onze dienstverlening en de Coronarichtlijnen verwijzen we je graag naar de pagina met meest gestelde vragen. Onze online-activiteiten en spreekuren gaan wel door. Raadpleeg hiervoor de webagenda.

Lammert Kamphuis | De waarde van liegen

Lammert Kamphuis

De waarheid spreken, dat hebben de meesten van ons hoog in het vaandel staan. En liegen, dat is fout. Probeer in het Nederlands maar eens een spreekwoord te bedenken, waarin de leugen aangemoedigd wordt. Maar is dit wel terecht? Zouden we niet veel dankbaarder moeten zijn voor de mogelijkheid van de leugen? Want er blijven waarschijnlijk weinig relaties, vriendschappen, buren of collega's over als we altijd de waarheid zouden spreken. En is het niet fantastisch dat we soms iemand anders iets gelukkiger kunnen liegen?

In deze talk onderzoekt filosoof Lammert Kamphuis met ons de waarde van liegen. Aan het eind van de talk ben je verfrist door een ongebruikelijk perspectief op de leugen en heb je zin om al liegend de nacht in te gaan.

Over Lammert Kamphuis
Lammert Kamphuis is een bekende filosoof, bestsellerauteur en spreker. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe filosofie kan helpen in het dagelijkse leven. Lammert is een veelgevraagd spreker in het bedrijfsleven, sprak meerdere malen voor volle zalen op Lowlands, is hoofddocent bij The School of Life Amsterdam en huisfilosoof bij Koffietijd/5 Uur Live op RTL 4. In 2018 kwam zijn boek Filosofie voor een weergaloos leven (De Bezige Bij) uit en werd al snel een bestseller. Nouveau noemde hem “een van de meest inspirerende sprekers van het moment.”

www.lammertkamphuis.nl